Vilken dag..skola på en lördag!

oj nu var det ett tag sen jag uppdatera er! har liksom inte hunnit, vet inte vad jag har gjort men tiden har inte räckt till.. eller det är kanske orken så har gett sig till kännedom. Men ska bättre mig...
 Idag har jag vart på skolan från kl 8.15-15.00, eller jag gick hem kl 14.00 för å se på Skidskytte, var bara tvungen. Tyckte att jag hade vart så duktig de senaste två dagarna i skolan så jag tyckte jag var värd att gå 1 timme tidigare.
Har haft vilodag idag så det var lite jobbigt att gå upp kl 7 imorse för att gå till skolan..men men så är livet. Det gäller å hänga i nu så man inte kommer så långt efter. Kände redan igår på föreläsningen att jag var ljusår efter... ojoj! gårdagens föreläsningen var tråkigt, från 10.15-17.00 stod en man och bara pratade om Empowerment,.. Han prata i termer som man inte förstod... jobbigt var det! Men idag var det riktigt roligt att sitta å lyssna. Vi hade en annan föreläsare å han var grymt duktig, idag handlade det om Tillämpning ab betéende.. riktigt intressant måste jag säga, var jätte kul!.. skulle haft honom igår också så man förstod nåt... Har lärt mig väldigt mycket idag iaf!... tänkte börja med min fallbeskrivning som ska vara inne nästa måndag, men har så svårt att börja, fattar inte riktigt hur jag ska göra! men de är väl bara att ta tag i det å flumma poå.....brukar ju funka!  kan ju inte säga att det är svårt innan jag ens försökt!

men de är ju lördag å jag har ju jobbat mycket redan idag, så jag bröjar nog imorgon med den uppgiften. Tror jag åker till Agnes en sväng  istället!.., se vad hon hittar på idag!

Träningen efter Italien har funkar bra, har inte vart speciellt trött i kroppen, bara i huvudet, men nu så är jag lite piggare och imorgon är det träningen igen. Det gäller att hänga i nu sista träningspassen å tävlingarna fram till SM, både fysiskt pch psykiskt!.... gäller att ge allt, å pressa ut de sista som går. för snart är det ju dags för några veckors vila innan träningen för nästa säsing börjar. Kan säga att jag redan längtar tills nov-dec då man får börja tävla igen,. de är så tråkigt att tävlingarna e slut, det känns som jag inte har tävlat nåt den här säsongen, fats det har jag ju inte gjort heller så mycket, de har gått så fort så det känns så konstigt att det nu är sista rycket.... känner liksom att jag inte fått ut allt jag har inom mig, men samtidigt känner jag mig mentalt trött så lite vila blir nog inte helt fel, för att orka träna hårdare å prestera bättre tills nästa säsong... jaa som sagt! längtar tills nästa säsong redan nu, men längtar även mycket till sommarträningen... Jaa guuud ja, jag kan babbla på riktigt när det gäller de här!...
På föreläsningen idag så blev jag så mentalt insatt i mitt idrottande, och fick en massa aha-upplevelse... och liksom kom på mig själv att.. men emelie  varför har du inte si och så, men det visste jag ju inte då! Alltså mentaltträningen e så enkelt men att sedan göra det ,är väldigt svårt! Jag tror att om jag skulle ha menatl träningen regelbundet så skulle jag lyckas bättre med mitt idrottande, det tror jag alla skulle göra! Så det ska jag införa redan NU....
När den här kursen är klar så kan jag leda och coacha andra!...:)
Yess nu slutar vi babbla om det....

Nej. nu ska jag njuta av min ledigadag,. Ute skinner solen, så en promenix kanske!.. fast soffan är rätt skön den med!

Skepp å hoj!

Back in the town!

JAa..då var man tillbaka i Ö-sund efter en härlig vecka i Italien med strålande sol och trevligt sällskap! bätttre än så kan det inte bli. Det var nog den bästa veckan på den här säsongen iaf! Vädret var ju bara fööör bra, kunde lätt ha stannat några veckor till och ligga på höghöjdsträning, guud va roligt de skulle vart! men erkänner att det var rätt skönt å komma hem med! få sova i sin egen säng...
Jag blev iaf solbränd i ansiktet, för 2 dar sedan hade jag en RÖD färg i ansiktet men idag när jag vaknade upp hade den röda färgen mer gått över till den brundbrända färgen.. härligt!:) Glr inte heller lika ont längre, men såg att jag börja flagna i pannan..

Som jag skrev i det senaste inlägget och som ni kanske såg i resultatlistan så gick ju sprinten åt helv***..., och hade inge drömläge direkt inflr jaktstarten, lite tungt var det och är fortfarande måste jag erkänna, ville såå gärna lyckas.. men jag fick utgå från den positionen jag var i och bara jaga och försöka plocka så många placeringar som möjligt med ett bra skytte.. målet inför lördagens jaktstart var 20 träff, det blev 17, e nöjd men det kändes som jag hamnade i ett tomrum, alla sköt bra så de var svårt att plocka men jag lyckades åka upp mig till en 23 plats iaf!... men nästa år får tyskorna, rysskorna och fransyskorna passa sig riktigt ordentligt för då banne mig ska jag vara på en blomstercermoni!

PÅ lördagskvällen blev det disco och bowling:) de var bara vi svenskar som var kvar, de andra länderna drog hemåt direkt efter tävlingarna, så fick fick ha roligt på egen hand. Det blev mycket dans och minibowling men oj vad roligt vi hade!..var länge sen jag hade så roligt!
Resan hem gick fint!.. och vid 8.tiden igår kväll var jag hemma i min lägenhet i ö-sund!

Idag så har jag vart ute på en klassiskt runda med teddan...  sen vart på möte på skolan,städat tvättat och handlat mat! det var tomt i kylskåpet.

Ciao!

Katastrof...!!!

Fy fan..vilken jävla dag! Kändes jätte bra imorse och jag såg verkligen framemot sprinten...guud vad de skulle bli roligt! jag kände att jag skulle göra mitt livs lopp idag, verkligen! jag hade bestämt mig för att lyckas... men ack vad jag bedrog mig! det blev en mardröm istället..
Första varvet, gick hur bra som helst, för bra för å vara sant, åkte riktigt bra, kom in på liggande skytte och bomma 2.. nej tänkte jag det har jag verkloge inte råd mid, för alla ansra sköt såå himla bra!.. men jag kunde inte ge upp tänkte jag,, nu är det bara å öka och sötta skotten i stående, men nej då... ramlade även på 2:a varvet och kom inpå stående skyttet och bommade 3...fy fan tänkte jag det kan inte vara sant... motivationen blev på botten och att åka och försöka spurta sista varvet gick inte...... hur kunde det bli så här??!!! mitt sämsta lopp någsonsin i mitt skidksytteliv.. och hur kunde jag misslyckas nu! och total misslyckas...
Hade målat upp en dröm imorse att jag äntligen skulle få gå på blomstercermoni, med ett 00 i skytteprotokollet.. för jag kände verklogen att det var min dag idag....
Pratade med maja på uppvärmning om han hon och jag tillsammans skulle göra ett riktigt toppen lopp, å jag bad henne hjälpa mig men det gick inte!! Kan inte förklara hur jag kunde bomma så mycket.... Varför!!
MEN DE ÄR VÄL NU MAN SKA BRYTA IHOP OCH KOMMA IGEN MEN JUST NU KÄNNS LIVET SKIT!  Jag hatar å misslyckas!... helvete.. ursäkta språket men jag måste få ut ett och annat..

det positiva är att solen skiner,, och jag är röd i hela facet...... och bränna från solglasbrillorna!! härligt!
 Ted gjorde även ett kanon lopp idag 10:a,, han e grym!

Servous

Italien...:)

Japp..just nu befinner jag mig i Italien, vädret är härligt. Det bränner rejält på kinderna...är röd som en gris!!
imorgon är det tävlingsdags, distans 15 km ...ska bli skit roligt! men börjar bli nevös... staratr inte förens kl 14.00 imorgon, killarna går ut före oss.... så det blir en lång väntan.. men men ska köra skiten ur mig, verkligen! och det lär bli jobbigt.  de är +10 här,, och det är på 1300m.. men faktiskt så känns helt ok, just nu vill jag bara tävla!!!...

nej..nu måste jag skynda mig..har bara några minuter kvar av tiden till internet...  men nu vet ni hur det ligger till iaf!:)
 
Soliga hälsningar från Italien!!
Ni kan följa tävlingarna på www.ibu.at!

Ciao!


Advokado..mums!!

Idag har jag äntligen lärt mig äta advokado.. och kommit på hur gott det egentligen är! mums.... Vuxenpoäng:)..nu fattas bara oliver och rödvin! men det kommer så småningom.

Dagen har bestått av träning,äta, vila, träning, äta och nu ska jag snart sova. Joo, har även vart duktigt idag. pluggat lite psykologi, yeee right...duktigt gjort tycker jag, kom inte så långt i boken men jag försökte iaf, coh gjorde det jag kunde:)

Träningen idag var Naturiga intervaller på klassiskt, gick helt ok...med tanke på träningsvärken:) men den börjar avta nu...
I eftermiddags blev det lätt styrka på gymmet och en löptur, det gick helt ok det med!

Ikväll har jag och Agnes suttit hemma hos mig och druckit te och ätit,frukt och skorpor:) Vi såg även en ny dokusåpa på tv3, Stockholm-Arlanda, sen blev det Lyxfällan... ooo myy god, har nog aldrig sett någon så bortskämd, ja ni som kollade, såg väl!

Nej..nu blir de sängen..imorgon väntar träning!!!
go natt


Utflykt....

Japp...ikväll så drog Agnes med mig och Elin på en utflykt. Vi åkte till Badhusparken för att kolla på en undervattensutställning. När vi kom dit blev iaf jag lite besviken. hade väntat mig lite fler bilder men de var bara typ 5 bilder, 2 bilder på simmaren Stefan Nystrand, en bild var riktigt cool, men sen resten kan ju diskutera om det var konst eller inte. Ja, men detta iaf tog ju inte alls lång tid så vi fortsatte vår utflykt till Frösön, vi runt tror jag...eller Agnes vart åkte vi??..jag var iaf med ibörjan men så blev jag vilsen.. jag hade fullt upp med å kolla på dom fina husen, jag ska erkänna att jag gillar å titta på hus, är ju jätte roligt! Tänk när man får ett eget:)......
Vi såg även 2 rådjur...söta små djur! Men till slut kom jag hem till Reveljgränd 6,det blev kvällsfika och Grey´s!!

Jo, tränande även en gång till idag. lugn åkning med teddan coh skytte. Skyttet fungerade bra. och benen kändes bättre nu än i förmiddags.tur var väl det! men jag ska inte säga allt för mycket, det brukar ju vara värre andra dagen när man har träningsvärk, så imorgon kanske jag inte tar mig upp ur sängen... vi får se!
Har iaf ett hårtträningspass på morgonen, klassiska intervaller. och sen blir det löpning och lite styrka på eftermiddagen.

Nu blir det sängen snart iaf!
puss å hej,leverpastej!

Träningsvärk!!

Jisses amalia vilken träningsvärk jag har. Redan igår kväll kände jag hur smärtan började närma sig mer och mer. Och imorse när jag vaknade kände jag hur benen, rumpan var stela. Det var t.o.m jobbigt att gå,sätta sig på toa. Tänk att man kan få sån träningsvärk av abar 10st 30sek löpryck, herregud. Har t.o.m träningsvärk i rygg och mage, och det är också av ryckena. Guud, man kan ju fundera på om man är tränad eller inte. Fast det var VÄLDIGT länge sen jag gjorde såna ryck, så jag förstår om jag har träningsvärk,... men tur var väl det att jag hade lugn träning idag. belv ett långpass skate 25% 2.00h. Jag gav mig ut på 22:an för att hitta HELA banan..det är inte det lättste vill jag lova, men nu var jag med ifrån början, så idag åkte jag rätt:) Det har jag inte gjort tidigare.... så nu vet jag vart hela 22:an går. fast dom hade stängt av för avverkning på ett ställe så jag fick åka på ut på hundspåret för att komma rätt igen, men de funka! Förutom mina grymma träningsvärk så gick det hyfsat idag. Åkte ensam,var i min lilla bubblan som jag brukar bli i när jag är ute och åker skidor

Har just kokat mig en kopp kaffe, som jag njuter av med en bit mörk chocklad, har börja lära mig äta det:) inte gott att äta mycket men en liten bit till kaffet är gott.

Nu blir det soffan ett tag.´..lite vila innan nästa pass. Fast det är ochså ett lugnt skate pass, men ska skjuta också.
Joo, föresten, Agnes frågade mig om jag ville med på en konstutställning ikväll vid baduhset..  Så det blir nog en konstrunda ikväll..spännande. tror det var nåt om undervattensfotogarfier!! jaa..det åertstår å se vad det blir:)
Jag återkommer,å berättar ikväll vad jag har vart med om.....

Tjingeling:)


Mästarnas mästare...

Ja..då har även den här tisdag gått. Dagarna går så fort. Ett klassisktpass blev det i eftermiddag med Elin,riktigt gött vad men efter dryag timmen gick solen ner å då blev det kallt, vi brukar motionspåren och vid samma ställe blir det värsta kallhålet..brrr  plus att solen gick ner, men vde gick fint ändå, riktigt så kallt blev det inte.
Oj vilket samtalsämne vi hade.. ni kan aldrig gissa vad vi pratade om:)  Elin brukar iaf berätta vad hon drömmar om nätterna, det är ganska roligt å höra, Hon har värsta drömmarna och ibalnd funderar jag vart hon får allt ifrån.... men konstiga är dom iaf!.... Elin är så bra att ha med på såna lugna pass, hon kan prata i timvis... om allt möjligt! mun går som en elvisp...så om hon inte säger nåt när vi åker är jag tvungen fråga om det har hänt nåt, för det hör inte till vanligheterna att hon är tyst!.. jag brukar mest lyssna... Elin är skvallerstina nr 1 jag nr 2:) och ge er aldrig in i en diskussion med elin om ni inte vet att ni har rätt, för hon har ALLTID rätt, hon har aldrig fel!  Hon kan ALLT!.... Det tycker jag är såå roligt!... bra att ha med henne överallt!!:) hon är trygg......

Middagen bestod av min hemmagjorda kålpudding, och ris igen.. men kokade såå mycket ris så jag tvungen att äta upp det! men jag tycker ris är gott:) men nu är det snart slut.

Har tittat på mästarnas mästare ikväll..åå yes per elofsson är kvar!! tur.. hans ka vinna tycker jag! Fosshaug åkte ut, lite synd tyckte jag men men nån måste ju åka hem!

Idag..har det vart en liten deppig dag...tänkt mycket på min kära söta älskade lillasyster MAja..saknar henne såå. Undrar vad hon gör om dagarna.. önskar att hon bara kunde irnga på min dörr och bara stå där och säga hej emelie!, krama och pussa på mig. jag saknar henner verkligen, när jag går här för mig själv i lägenheten, så går jag kolla på kort som jag har på henne..pratar lite med henne och så, men om hon bara levde!..åååå
saknar även att inte få gå till hennes grav,var väldigt länge sen jag var där.....
Tycker saknaden har blivit större nu den sista tiden...men brukar komma ihåg det roliga hon gjorde och då skrattar jag för mig själv! men de är just den här saknaden att få röra vid henne..ta och känna lukten av henne!:(
Älskade MAja..undrar vad du gör där i Nangiala?

nej..nu är det dags för sängen, och min psykologibok!
Hörs i morgon!
 tjingeling:)

Strålande väder!

Oj oj oj..vilken dag. Solen skinner...kan det blir så mycket bättre. Fast det blåste lite idag när vi tränanade, men det gjorde inget, solen sken ju iaf..och skyttet fungerade hyfsat.klarade dock inte mitt mål idag då, de blev 8 bom på 12 serie istället för 6 som jag hade tippat före innan jag startade passet. På träningschemat idag stod det 10%, fast det var korta intervaller 8*3min, gick bra, men efter det passet stod det löpryck på 30 sek,10 st, så det vara bara att knyta på sig skorna när jag kom hem och ut å kuta(springa)...oj det kändes vill jag lova! fast det gick bra, det tog inte så länge....
Väl hemma blev det en stretching, och en banan!....och en dusch!

Sen öppnade jag min frys för att se vad den hade att erbjuda idag,.. det blev köttgryta och ris, gott! och mätt blev jag! huvudsaken det.:)
Förresten, tittade som vanligt på Vakna med the voice idag å då sa dom en rolig nyhet. Det skulle bli strålande väder hela våren , ååå så härligt! Hoppas på att dom håller vad dom lovar!...

Tittar just nu på Våra bästa år kanal 3..men herregud, nu har det verkligen spårat ur!! Det blir bara sämra och sämre, hade inte följt serien på 1,5 vecka men när jag tittade nu så insåg jag att jag inte hade missat nåt... ååå det är verkligen dårligt, men varför tittar man då? jaaa..det vet jag inte, men de blev så nu iaf!
Ska göra nåt vettigt istället, fortsätta läsa min engelska psykologibok "Leadership"...... och vila lite innan nästa träningspass, då blir det ett lugnt klassiskt pass med Elin!

See you...
Ciao


Då var det måndag igen!

Jösses amalia..måndag igen och snart är det slut på den dagen. och vad har jag då åstadkommit idag då...ingenting alls! ´Vet ni när jag vaknade imorse 06.30..åå nej tänkte jag.. emelie försök sova lite till. De gjorde jag men inte så länge.. nepp klarvaken var jag 08.00.jobbigt! Men knäppte på tv:n för att se på Vakna med the voice... det gör jag alltid! Tycker de är skit bra... Sen eftersom jag haft vilodag idag, så gjorde jag mig en ordentlig mysfrukost, bakade nyttiga scones, kokade mig ägg och myste till ricktig ordentligt framför tv:n... man behöver inte äta havregrynsgröt varenda dag, så idag så passade jag på å hade lyxfrukost, gott blev det! nybakat..finns det nåt godare?!:)

Sen plockade jag lite i lägenheten..gjorde fint. Sen ni hör av häpnad.. öppnade jag min engelska psykolgibok "Leadership" och började läsa. ooo my god!... hur ska jag ta mig igen denna kurs, tar ju hur långt tid att läsa en mening. och det är inte dom lättaste orden heller.. man måste verkligen koncentrera sig!... härnan får arbeta riktigt. Men jag har intalat mig själv att det är bra Emelie för dig, tänk så mycket du lär dig och du blir bättre på engelska. Min egnelska är inte den bästa, det har den aldrig vart, men nu ska jag verkligen försöka.. ..

Sen kl 13.00 var det dags föt möte på skolan med skiduniversitet..som vanligt! inget nytt hade hänt så.. jaa det tog 10 min..eller lite längre tog det faktiskt idag, men de är roligt.... vi brukar sitta å umgås lite eftråt å prata om allt möjligt så de är roligt,.. men inge skvaller den här gången inte!! kanske nästa vecka!:)

Sen blev det en stadstur..träffade Bettan en sista gång innan hon skulle fara till Vancover i eftermiddag, hon shoppade lite å jag hängde efter:) blev ingen top för mig den gången heller.. hade inte riktigt bestämt mig.... man får lov att tänka på vad man köper när man är student...pengarna växer ju inte dikrekt på träd! så det blev en matkasse istället för  en top, äta är man ju tvungen att göra!
Nu har jag försökt plöja lite i psykologiboken igen..men kom inte så långt.... men snart kommer Agnes hit å då ska vi cykla iväg till Leif å hjälpa han i han nya lägenhet,han har flyttat från camping, så vi ska hjälpa han lite!....så då får jag nåt å göra iaf.. annars så längtar jag tills imorgon då jag får träna! herregud...jobbigt å vila, men snart har jag överlevft den här dagen med, men jag måste försöka bli bättre på att verkligen slappa när jag har vilodag... för man måste även vila psyket när man har en vilodag, och det är jag dårlig på! Nog om detta.....

Ha en forsatt trevlig kväll!
Snakkes:)

Ciao

One tree Hill, gossip girl..sporten och slutligen Beck!

JA.vilken söndags eftermiddag... en fullspäckad tv kväll.. Ska ta mig en tekopp och barasitta å mysa i soffan framför tv:n. Är jag värd efter dagens 2 träningspass, men de har gått bra!
Imorgon blir det vila för min del..ska försöka sova länge imorgon..sen blir det pluggning, möte på skolan och en stadstur tror jag! Vi får se vad jag hittar på imorgon.


Ja, än en gång fick Northug ett guld. efter 4,9 mil la han på en spurt som inte många orkade hänga med på,som vanligt! Vem i hela friden kan slå honom i en spurt, INGEN! Han är grym... hejade på honom idag när inte Södergren startade p.g.a magsjuka...sååå synd, tror Anders hade sprängt fältet och kommit in ensam på målrakan och tagit hem ett guld!
Men nu blev det Norsk seger, ..och jag lyfter på hatten och gratulera.:)

Nej.nu stänger vi för idag!
Trevlig kväll!


Vasaloppet..och en härlig skidtur!

Jaa...och Vasalopps segraren 2009 blev ju Daniel Tynell, ett riktigt starkt lopp. Trodde på Jerry Arhlin, eller hoppades på att han skulle vinna men han orkade inte följa Tynells ryck sista kilometerarna.
Åå jag blev såå sugen på å köra Vasaloppet, har faktiskt åkt 1 gång tidigare, åkte på 5.40, och det tyckte jag var rätt bra. med strul från början, med ett fall och en lång väntan i första uppfärsbacken så var väl inte 5.40 h så illa! men det kan bara bli bättre.. men som sgat hade gärna velat åkt idag. men det kanske inte skulle vart den bästa uppladdningen inför Italien, så jag fick hoppa det... jag hinner åka många gånger.

Som sagt, ställde väckarn på 07.28 för att gå upp å lagade min havregrynsgröt och knäppte på tv:n för att kolla på Vasaloppsstarten 08.00. sen klädde jag på mig mina träningskläder å stack ut på en klassisktpass... guud vad härligt det var! Jag var helt ensam, ibland är det riktigt skönt att åka ensam, man tänker och drömmer så mycket om skidåkningen. hur väl man vill lyckas, och hur stark man känner sig..jaa så brukar jag åka iaf och filosofera:)... solen tittade även upp lite så jag kunde nog vart ute hela dagen  idag och åkt skidor...var så härligt.. åkt i min lilla bubblan, de var liksom bara jag,skidorna och skogen några fåglar som kvittrade....annars var det helt kavlugnt!

Blir ett besök på gymmet senare i eftermiddag! men nu blir det tv:n,soffan och vasalopps snack!:)

Hej så länge!


        RSS 2.0