Fina vinterdagar!

Julhelgen är över. Det blev en fin jul med släkt, vänner och mycket av det goda:)  Nu har det äntligen blivit lite varmare här hemma i värmland, bara -13idag! :) Skönt det så man kan träna ute utan att frysa ihjäl, men tycker ändå att det är kallt, speciellt när man ska skjuta.

Vi har tränat på bra och mycket sen vi kom hem från Piteå och det fortsätter vi göra. Det känns i kroppen vill jag lova, Inge jullov här inte! Imorse kördes ett 20% pass och snart blir det stakintervaller. Ligger i sängen och samlar kraft:)



JUL

Uppesittarkväll med Lotta,Skinkan grilljerad, julklapparna inslagna, granen är klädd och gröten är kokt. Familjen Larsson hann även iår att få iordning allt dagen innan julafton, så nu är vi redo att fira jul:) Men det som vi saknar allra mest är vår älskade och finaste lilla Maja, Saknar dig<3. Imorgon ska jag gå dit, tända ljus och prata med henne:)

Annars tränar vi på bra och hårt. I 2 dagar har jag sett betong och åter betong. Men tur vi har tunneln när det är -25 ute. Imorgon på självaste julafton har vi ett lugnt klassiskt pass, ska bli skönt. Mina armar och min rygg värker. Sen ska jag vräka i mig julmat och en massa annat gott, för nu är det JUL:)

Jag önskar er alla en riktigt God Jul!





Julgran!

Att hitta den perfekt julgranen var minsann inte det lättaste. Trodde nog att det skulle vara ganska enkelt, skogen är ju full av granar men icke! Jag och mina bröder fick åka hem utan gran. Vi gjorde iallafall ett tappert försök i kylan och imorgon ska vi försöka igen, vi MÅSTE ha en gran. Tyvärr var alla granar utsålda här i byn och mamma tyckte att vi skulle köpa en plastgran men vi andra i familjen VÄGRAR. Men kanske det får bli en plastgran tillslut om vi inte hittar någon imorgon..

Imorgon är det dags för träningen igen, nu börjar hårdkörningen. Hoppas på att det blir lite varmare men just nu är det -23 och det skulle bli kallare imorgon. Men annars finns det ju alltid en tunnel att gå in i, där är det ju bara -3. lagom temperatur:)

Bara 3 dagar kvar till Julafton och jag tror jag har vart ganska snäll i år:)






Ack Värmeland du sköna

Efter en lång och seg hemresa är jag nu äntligen hemma hos mor och far i Torsby för att fira jul. Hemresan från Piteå tog dryga 12 timmar och det kändes i både rygg och rumpa till slut. Väglaget var fruktansvärt men det gick bra ändå. Distanstävlingen igår kördes i -16 och lite blåst. Det var fruktansvärt kallt. För ungdomarna blev det inställt och då kunde vi äldre starta 30min tidigare än vad som var planerat. Dom tuffa banorna gjorde att det blev en lång och jobbig tävling. Fick med mig en seger hem från piteå iallfall, det var roligt. Skyttet blev nästintill felfritt 0-0-0-1. Det hade varit skönt med 20 träff men nu blev det 19 och jag är väldigt nöjd ändå. Skidåkningen fungerade lite bättre än i lördags. Både jag och elin blev haffade av dopingkontrollanter direkt vi passerat mållinjen. Det var ju bara att följa och försöka kissa ur sig några droppar, gick ju bra:)

Nu får jag fortsätta packa upp mina väskor.

Sega gubbar

I Piteå är det mörkt, kallt och snöigt! En mindre lyckad dag i skidspåret, tyvärr. Skidformen är fortfarande semester tror jag. Tycker den har varit borta på tok för länge nu. Prickade in en 0 i stå iallafall, tur det efter 2 straffrundor i liggande skytte. Banorna här i Piteå är riktigt tuffa. Dom tuffaste banorna jag har åkt på länge. Elin tog hem segern före mig och Kim.  Nu ska jag försöka ladda om inför morgondagens Distans tävling och sen blir det en lång bussresa ner till värmland för julfirande:)


P I T E Å

Då var man här på Fagerviks Kursgård. Vi är många Boreiter, stora som små! Här pratas det bara ren och fin värmländska;) 
  


Arvidsjaur!

Nu har jag stannat till i Arvidsjaur. Bilresan gick bra och med tanke på snövädret som vart idag var det tur att vi for igår. Idag har vi kört ett lugnt klassiskt pass på Rymmarstadion. Länge sen jag var här och tävlade. Vi fick spåra första timmen men sen mötte vi pistmaskinen och då gick det betydligt lite lättare.
Imorgon far vi vidare upp till Piteå. Där ska det köras en upptakt och lite skidtest inför helgens tävlingar. Ska bli riktigt roligt å tävla igen, hoppas bara kroppen känns bättre än vad den gjorde i Åsarna.

Lämnar Östersund

Som många skidåkare redan gjort lämnar nu även jag parasit-östersund, kanske inte just på grund av parasiterna, men ändå! Senare idag åker jag med Ingela upp till Arvidsjaur för att till helgen bege mig till Piteå och sverigecup.

Lagom till avfärd har kvicksilvret, för första gången på många veckor, krupit upp till knappa -5 grader. Just typiskt...

Efter Piteå blir det minibuss hem till Torsby för julfirande, ska bli skönt. Hoppas bara det kommer lite mer snö, så jag slipper snurra på ett 2km-spår hela julhelgen!

Nej nu måste jag packa det sista. Hejdå Östersund! :)

Vinter!

Parasiterna i magen är nu borta och snart hoppas vi kunna dricka rent vatten igen. Men än så länge kokas det litervis med vatten här hemma. Kylan har även avtagit,vilket är väldigt skönt. Jobbigt att träna och framför allt skjuta när tempen visar -20,det är nästan helt omöjligt för min del. På grund av magparasiten har det blivit en hel del lugna skidpass. Igår kördes äntligen ett hårt pass.
Till helgen blir det längdpremiär i Åsarna. Ska bli riktigt roligt! Var flera år sen jag körde en längdtävling. Hoppas bara kroppen kommer kännas lite bättre, men jag slipper iallafall dras med 4kg extra:)
I förrgår firade vi Lilla Julafton hos Malin. En mycket trevlig kväll med gott fika, roliga rim och fina julklappar. Själv fick jag 2st temuggar och chocklad. Karl fick lego:) Vi får se om han lyckas bygga ihop den!
Trevlig kväll!

Bakslag!

Parasiterna kom som ett brev på posten imorse!!

Revanschsugen!

Säsongspremiären startade inte riktigt så bra som jag hade hoppats. Tänk om man ändå kunde få göra om?! Fyra bom är egentligen ingen katatstrof tycker jag men i en världscup är det alldeles för mycket för att nå ett bra resultat. Åkningen gick inte heller så bra som jag hade hoppats. Besviken, arg och revanschsugen är vad jag är. Nästa gång ska det bli bättre. Nu vill jag bara tävla mer för jag tror det är det som behövs för att det ska bli bättre. ACO och Helena gjorde strålande lopp i onsdags och jag tror även idag att dom kommer göra bra ifrån sig.
Tobbe Arwidsson gjorde ett grymt lopp igår, 40:de man och tog där med sina första världscupspoäng.:)









Nu smäller det!

Onsdag. Östersund. Världscup.

Äntligen drar det igång. Det här är det man har tränat för hela året, synd bara att tävlingen är på kvällen så man måste gå och vara nervös hela dan. Kl 17.05.30 sticker jag iväg från start och ska avverka 15km på en tuff bana med fyra skjutningar. Hoppas det går bra, det ska bli riktigt roligt iallafall.



klicka för större bild



Lussebak

Mitt i all uppladdning inför världscupen han jag även med lite julbak, det blev klockan 08.00 igår morse, det gäller att utnyttja dagen. :)



klicka för större bild







Kontakt

För att jag ska kunna satsa fullt ut på skidskyttet och träna de timmar som krävs för att nå världseliten så behöver jag hjälp.
Självklart krävs utrustning i form av kläder, skidor, stavar osv. men även rent ekonomiskt stöd behövs för att vardagen skall fungera. Det jag kan erbjuda i motprestation är helt upp till vår överenskommelse. Det kan röra sig om allt från varumärkesreklam på hemsidan, till föreläsningaroch aktivitetsledare.

Tveka inte att kontakta mig på emelielarsson05 @hotmail.com så ska vi se till att hitta den bästa möjliga lösningen för just vårt samarbete.

/Emelie

        RSS 2.0