Batteriet tomt!

Tung dag på jobbet idag kan man säga... Fick kämpa från början till slut, varje meter i spåret var en plåga!! Men det ska inte vara så lätt alltid! Nya tag:)


Vinterparadis!

Skavsår,spruckna och torra händer och lite ömma ben och armar är just vad jag har idag. Här är det det riktigt kallt och det biter verkligen i kinderna när man går ut..Men glad och nöjd är jag ändå. I förmiddags blev det ett lugnt klassiskt pass. Min tjärvallning på ena skidan och blåextra på den andra funkade super bra, men tror inte min far skulle vart så nöjd med hur det såg ut men bergfäste hade jag minsann! Solen kikade även fram under förmiddagen, och det var "vackert som en dag", tyckte jag:)Det har kommit mycket snö dom senaste dagarna så det är verkligen toppen fina spår.
I Eftermiddag blir det vila, bra för kroppen! Nu blir det plugg.....


Mounio

Då var man på plats här i finska Mounio som bara ligger 5 km från svenska gränsen. Så man är nästan som hemma. Här är det mörkt och jag har ännu inte sett solen, kl är 14.00 nu och jag lär inte få se den idag.
Ett skidpass har avverkats på förmiddagen, härligt att få vara på snö igen..:)


Typiskt mig....

Alltid är jag ute i så god tid med packningen..eller inte! Att jag aldrig ska lära mig.... Flygbussen går om 1,30h och jag har ännu inte packat klart! Dags att lägga på en rem:)

Tjing


Rislandet

Jag har tillbringat helgen i de norrländska skogarna, närmare bestämt Rislandet, 7 mil norr om Umeå. Vädret bjöd till en början på kall och klar höstluft men sen blev det mer åt det vintriga hållet. Jag har tränat och ätit bra trots besvärligt väglag och sega tjädrar...

Tyvärr bidrog snöfallet till lite mer löpning än vanligt eftersom det inte gick att köra skate på de isiga vägarna och efter ett stenhårt "orienteringspass" med löp-intervaller i skog, mörker och pannlampa började mitt knä göra ont. Så får jag nog ligga lite lågt med den träningsformen framöver.

Ikväll stundar hemresa och senare ompackning inför snöläger i finska Mounio, kommer bli... mörkt.


Om Mig


Namn:                  Emelie Maria Larsson

Födelsedatum:      5 Juni 1987

Familj:                  Pappa Leif, Mamma Anna-Lena, syskonen Erik, David,
-                          Olle och Maja

Uppvuxen:            Sysslebäck

Utbildning:            Torsby skidskyttegymnasium (2003 - 2007)
-                          Skidskytteuniversitetet Östersund (2008 - ...)

Bor:                     Östersund

Klubb:                  Bore Biathlon

Skostorlek:          36


  • Hur jag tränar och varför
  • Vad jag gör på fritiden
  • Målsättning för min satsning








Hemma!

Jaa,då var med tillbaka på hemmaplan igen. Pga av förseningar så tog hemresan lite längre tid än beräknad men till slut landade flyget på frösöflygplats och jag var hemma i Jämtland. Riktigt skönt måste jag säga.. Borta bra men hemma bäst,så är det:) På söndagmorgon när vi skulle fara hem möttes vi av snöblandat regn, vilken tur att  vi då skulle åka därifårn. Vi har verkligen haft tur med vädret där nere. Kalla mårnar men så fort solen titta fram blev det perfekt träningsväder. Dom sista dagarna där nere körde vi sprint och jaktstart, tyvärr funkade inte mitt skytte så bra. Men det är inte lätt att skjuta när ben och armar skakar samtidigt.. Tog om och tog om, men prickarna var fortfarande svarta. Några prickar fick jag ner men ska man vara med där uppe och fajtas så måste det vara helt vitt på fallmålet. Åkningen fungerade dock bättre än skyttet.
Jag och Helena lyckades iaf vinna teamtävlingen mot Jenny och Bettan.. och i singeltävlingen blev jag 3:a, Bettan och jag hade en hård fajt men jag vann med 1 träff mer. Helena segrade även där före syster Jenny.
Sista träningsdagen spattserade vi upp mot en topp med stavar.. och på eftermiddagen styrketräningen. Kvällen tillbringades i relaxavdelningen men bad och bastu. sen avslutade lägret med goo middag.

Men nu åter till vardagen här hemma igen.. tvättning,städning,skola! Vi har några dagars vila innan vi drar igång med träningen.. :) Om 1 vecka drar vi till Mounio på snö, ska blir riktigt roligt att få komma på snö.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen börja plocka fram lite vinterkläder!
Trevlig dag allesammans:)

Positivt tänkade....

Från igår kväll 21.00 till och med idag 24.00 bestämde vi att man endast fick säga POSITIVA saker angående tävlingen som vi körde idag.... En mycket bra idé tyckte alla. Det är svårt att säga bra saker om man känner det har gått dåligt på en tävling.. Bra träning att säga bra saker:)
Jag sköt iaf 0 i stå... mer än så säger jag inte, återkommer imorgon!

Eftermiddagen tillbringades i gymmet och sedan en löptur!
Imorgon kör vi jaktstart.. skulle egentligen ha kört på lördag men det ska komma in ett riktigr skit väder till helgen men när vet vi inte. så vi kör tävlingen imorgon istället!

Sängtime!

Blåsor!

Vi grejade det!:) Det var långa och tuffa minutrar uppför men det gick ju bra ändå! Och nu är jag så nöjd, trött och mätt! Fick dock en del blåsor i händerna, men som skidåkare är man van.
Imorgon är det vila och sen återstår bara 2 tävlingar och lugna pass kvar:)  Lagtävlingen ska oxå avgöras. Helena och jag mot Jenny och Bettan.  Det kommer bli tufft ,Brudarna har skjutit riktigt fort och väldigt snabbt... Det är vinna eller försvinna:)

Nu är det natt!


Kyligt!!!

Hösten, kylan har även kommit hit...Vaknade imorse och kikade ut genom fönstret. Frost och minusgrader..brr så kallt de va! Inget shortsväder direkt, dom fick ligga kvar i väskan.  Jag hade på mig nästan lika mycket kläder som jag brukar ha på vintern och det blev bra, lite kyligt ibörjan men sen kikade solen fram och då blev det genast lite varmare. Frågan är hur man ska klara kylan i Mounio? Om några veckor är vi där på snö:) 

Förmiddagspasset bestod av benskate. Gårdagens intervallpass tog hårt på mina ben så dagens benskate pass var slitsamt. Redan från början till slut. Men jag tog mig igenom passet. Idag stämde skyttet. Bra för singeltävlingen. Tog in lite på Jenny som ligger precis före mig...spännande spännande! Helena leder. 
I eftermiddag(eller snart om ca 1,30h) väntar stakning och raket, det kommer bli ännu värre än benskatepasset...men det är bara å tugga sig igenom det för imorgon är det vila igen och sen återstår bara 3 träningsdar kvar.:)

Nu ska jag fika lite innan träningen börjar!


Mätt och belåten!

Mätt är vad jag är nu, och det är bara förnamnet! Idag var det nog den bästa menyn hittills. Det har inte vart dåliga menyer dom andra dagarna heller men idag var allt så gott. Det är bara synd att man ska bli så himla mätt. Sallad, Soppa, Pasta med lax, Filé, chocklabakelse och sen till slut ost och frukt... förstå om jag är mätt!

Idag var det 25% rullskidor /löpning 2,30h i förmiddags med skytte. Helena och jag fick stå över dagens skyttetävling men imorgon ska det tävlas igen. Spännande! Vi är taggade:)
EFtermiddagspasset tillbringade vi i gymmet och sen löpning efteråt... Fin väder har vi men de är lite kyligt ändå.

Imorgon blir det hårdkörning på rullskidbanan igen!
ÅÅÅ jag har fått tillbaka mina borttappade strumpor oxå. Dom hade blåst iväg från våran balkong och jag har letat ett par dar å inte hitta dom men så hade en fabror hittat dom...
Glad man kan bli av ett par strumpor:)

Nu blir det sängen.
Tjingeling!


Vilodag!

ÅÅå va det va skönt med en vilodag idag! Vaknade imorse och kände mig helt mörbultad, Tur att det inte var någon träning idag tänkte jag. Började dagen med massage och sen lång frukost, efter det kände jag att kroppen mådde lite bättre..
EFter lunch drog vi iväg ett gäng på utflykt. Vi åkte till Drei Zennen(tror det stavas så) En topp på 2500möh. Wooow vilken utsikt, helt sjukt vackert! Blev många fina bilder!
Sen åkte vi vidare till Cortina. Vi Hade fått tips om ett bra fik och dit hittade vi:) Sen körde Anna-maria oss säkert hem igen!:)

Ikväll ska vi på resturang å käka pizza!! Vi laddar batterierna med pizza för imorrn drar vi igång igen. Vi har en tuff träningvecka framför oss.

Hej så länge!


Toblach!

Då var denna hårda träningsdag över, och jag har precis avnjutit en 6-rätters middag! Trött,mätt och glad är jag nu, och imorgon väntar en välförtjänt vilodag för oss. Det behöver min kropp nu.
Eftermiddagspasset som bestod av Benskate MAX var riktigt jobbigt, men väldigt roligt måste jag säga.. Jag har aldrig kört något sånt här tidigare så det var roligt med något nytt trots att det var riktigt slitsamt, men man klara mer än vad man tror:)

Imorgon blir det sovmorgon och massage och förhoppningsvis en utflykt!:)

Ciao

Hart!

Gårdagen var hård,denna dag lika så!:)Förmiddagspasset kördes på rullskidbanan 20% och lite raket blev de,och vi höll på rätt länge..puuhhhh! och den här dagen är inte riktigt slut ännu om nån timme ska vi ut å köra benskate hårt i backe.. men imorgon är det vilodag:)

Igår startade skyttetävlingen.. Jag och Helena är i ett lag och vi kammade hem segern både igår och även idag! Vi har mött 2 lag och har 2 lag kvar att möta, kommer bli spännande! :)

Nu är det dags för en powernapp innan nästa pass!
Men visst har min manager gjort ett bra jobb?!!! Han är guldvärd:)

Hörs!

Toblach!

Nu är man igång igen med bloggandet:) Jag har ju fått en egen manager, design-ansvarig för bloggen som hjälper mig att göra den fin, å han har ju börjat rätt bra måste jag säga! Han har även sagt till mig på skarpen att jag måste skriva! Så nu så... är jag på G.

Men just nu började det inte så bra. hade precis skrivit klart ett inlägg och då hoppa internet ur och sen blev inte allt  som jag skrev i inlägget sparat så jag får helt enkelt ta allt från början igen... 
Sist jag skrev var det Mars. Tiden går fort, Vips så har både våren å sommaren passerat och nu är det höst.
Skulle jag skriva allt som hänt så skulle jag få hålla på i flera dar så det tänker jag inte göra, utan jag börjar här å nu!
Befinner mig just nu i Toblach på träningsläger.Solen skiner! Här är det vackert vill jag lova. Vi tränar hårt och pressar våra kroppar uppför serpentinbackarna och äter 6-rätters middag varje dag, jaaa...vi har det rätt bra, finns inte så mycket att klaga på. Jag njuter:)
3 träningsdar har avverkats, vi började med 2 tuffa dar och idag blev det ett lugnt 3 timmarspass, det var riktigt skönt för kroppen. Imorgon är det hårdkörning igen!

Ciao!


Blogg-renovering

Min blogg genomgår för tillfället en totalrenovering och kommer därför se lite märklig ut för det otränade ögat den kommande tiden. Designen förfinas genom "prova sig fram"-metoden därav de lite udda förändringarna från dag till dag!
Hoppas ni har överseende med detta!
/Design-ansvarige

        RSS 2.0