Jul

Testar att göra ett inlägg med min nya fina vita iPhone. Jag tror det funkar. Imorgon blir det träning hela dan och även ett besök till sysslebäck. Ett längre inlägg kommer imorgon:)


JULLOV

Gårdagens sprint blev inte alls vad jag hade tänkt mig. Det är skit tråkigt att inte kunna få till ett bra lopp eller att känna den här fantastiska känslan av att gå fort fort på skidor, att känna att man aldrig blir trött och att det inte finns något som stoppar dig utan att det bara går utav sig själv! Just den känslan känns väldigt långt bort just nu.

När den rätta känslan infinner sig och när formen finns så vet jag att med bra skytte och en bra skidåkning så kan jag ta mig vidare till en jaktstart, men just nu funkar det inte.

Att åka hem utan något bra reslutat är inte så jävla roligt men va f**. Det här är inte hela livet även om man känner så just för stunden det finns faktiskt viktigare saker här i världen. Med åren har jag lärt mig att deppa ihop och gråta är ingen idé. Jag gör det ändå men jag lär mig med tiden. Visst känner jag en stor besvikelse men att gå länge och tycka att man är värdelös gör ju inte saken bättre.

Tack vare otroligt fina och snälla lagkompisar som bjuder på sig själva, brygger kaffe åt en, bjuder på chocklad och visar gamla bilder från träningsläger så blir det mycket skratt och man glömmer fort bort besvikelsen. :)

Imorgon åker jag hem för att fira jul, laddar om batterierna och försöker hitta den där känslan jag letar efter. Jag tror och hoppas att jag kommer hitta den! :)

Det blev en bra svensk dag igår ändå, Helena fick äntligen kliva upp på pallen. Hon är grym och en fantastisk idrottkvinna och vän! Hon bjöd oss även på fin chocklad igår :)
Min rumkompis Swingstedt gjorde hon ett toppen lopp igår. Äntligen fick hon till skyttet, skidor har hon visat att det kan hon åka.:)


Imorse var jag och elin ute på klassisk skidor. Det som skulle bli en fin och härlig tur började med en händelserik bussfärd både upp och ner till stadion för att hämta skidorna. Vi kom hem hela och rena till slut och när vi väl satte på oss skidorna och skulle börja våran fina tur blev det 1dm nysnö direkt under skidorna. PÅ plattå skidor fick vi skrida fram genom snön. Skidåkningen blev en "gå på tur" istället. Efter 30min var jag less men Elin fick med mig på 1 timme till, vi hade det ganska roligt iaf. Efter 1,30h bytte vi till löparskorna och sprang resten.

Här vräker nämligen snön ner och jag tror att jag aldrig sett så mycket.
Nu ska jag snart ge mig ut på en skidtur igen, då blir det skateskidor men först ska Helena, A-K och A-M köra jaktstart:)Ur funktion!

Vad säger man, en kropp som är ur funktion helt enkelt!


Dags igen!! :)

Idag har det tränats lite lätt,lugn skidåkning med några ryck för att väcka kroppen. Skotten sitter som dom ska!


Imorgon ger jag mig som 10:de tjej och krigar. Imorgon handlar det om att hitta en bra känsla från början,tänka teknik, hålla fokus på skyttet och att våga ta ut sig till max.  Får jag allt att stämma kommer jag vara nöjd, och sen får vi se hur långt det räcker.


Såhär på kvällkvisten laddar jag och A-K upp med lite Beach-Boys:) Imorgon kommer jag köra Nordman!

Lucia

Fortsatt härligt vinterväder här nere i Hochfilzen:) Dagarna går fort och imorgon är det dags för grabbarna att köra sprint. HEJJA Blågult!
Annars har vi tränat dom senaste dagarna. Lugna skidpass varvat med intervaller och även lite styrka.
På fredag är det dags igen och jag är revanschsugen:)

Igår ikväll ringde det på vår dörr och då kom detta fina luciatåg:


Utflykt & Vilodag

Igår aggerade jag coach och hejjarklack i start/målfållan. Jag fick se Norge ta hem segern, oj vilka duktiga damer! Bara att gratulera:) Jag själv fick till en bra träningsdag igår, en lång och fin klassiskt tur med bra fäste och ett styrkepass som gav träningsvärk idag.

Idag måndag och en ny spännande vecka har vi framför oss. På fredag får jag en ny sprint chans:) Idag har vi alla haft en skön vilodag. Några drog till Adidas outlet för att shoppa loss och några (jag, A-K, Carl-Johan, Tobbe) drog till Salzburg för en turistrunda. Vi promenderade runt julmarknader, kyrkor, affärer och upp till en fästning. Där tog det stopp för att vi tyckte det var för dyrt för att gå in:) Ett Café besök blev det innan vi for hem.
Drömmar!

Jag drömmer om pallplatser och den svenska nationalsången:)Tung dag!

Idag var jag dålig och jag är väldigt besviken. Det får jag vara nu men inte inte imorgon. Kroppen blev trött fort och jag kände mig lite vimelkantig längs spåret. Farten i skidåkningen fanns inte idag, 1 slarvbom i ligg fullt i stå men det räckte inte till jaktstart, jag är besviken och arg.
Jag drar täcket över mig och glömmer allt, imorgon är det glömt!

Helena 4:a och A-M  20:de gjorde väldigt bra ifrån sig. Imogron hejjar vi på dom! :)


Hochfiltzen

Idag bjöd Hochfiltzen på strålande sol och bara några minus grader. Sovmorgon och en skön morgonjogg som slutade med snöbollskrig. En långfrukost och sen ett härligt träningspass i solen:) Idag passade jag på att njuta lite extra.
Imorgon smäller det igen och jag är redo för att slita och snora rejält.

Håll tummarna för nr 35! :)

Hochfilzen

Nu är jag framme i Hochfilzen och här vräker snön ner och som det ser ut så kommer det fortsätta snöa ett tag till. Här kommer vi vara i 2 veckor eftersom tävlingar som skulle gå i Le grand Bronande flyttades hit pga snöbrist. Här finns det gått om snö iaf:)
Imorse var jag och Swingstedt som jag delar lägenhet med ute på en joggingtur, efter lunch blev det skidåkning och skytte på stadion.
Morgondagen ser ut att bli precis som idag, en löptur på morgonen och träning efter lunch, och då blir det till att försöka få upp lite fart under skidorna inför fredagens sprint:)

Jag har inte skrivit någon sammanfattning om världscupstävlingar i Östersund än men här kommer litegrann:

Skyttet funkade väldigt bra på distansen, skotten satt där dom skulle och det blev en miss totalt. Åkningen var helt ok ibörjan sen tröttnade jag rejält. Men en fin placering 21:a och några världscuppoäng fick jag med mig och jag var nöjd.
Sprinten blev ett bottennapp som jag ville glömma rätt fort. 3 bom i ligg och 1 bom i stå gjorde att jag inte hade en chans att ta mig vidare till jaktstarten. Åkningen blev inte heller så bra efter 3 bom i första skyttet, för mig måste skyttet stämma om jag ska ha en chans att få åka jaktstart, min skidåkning håller inte världsklass utan jag har bra bit upp till dom bästa. Men jag jobbar på att förbättra min åkning och om några år kanske jag där uppe, vilket jag hoppas! :) Skyttet är min starka sida och det känns väldigt bra inför helgens tävlingar! :)
Där fick ni en liten sammanfattning.

Nu ska jag hjälpa A-K att plasta in vårat sovrumsgolv. Heltäckningmattor är inte att leka med!

Må gott för det gör vi! :)

På väg mot...

Hochfilzen, där vi kommer bli kvar i 2 veckor pga snöbrist i Frankrike.

Uppdatering kommer när vi är på plats :)

Man kan ju hoppas att det ser ut ungefär som förra året...

Världscupspoäng!

Vill första och främst gratta A-M till gårdagens fantastiska lopp. Hon gjorde ett grymt bra jobb både i spåret och på vallen. Helt otroligt, äntligen fick hon visa vart hon hör hemma! Du inspirerar mig A-M:)
Vi gjorde en bra laginsats igår och kammade hem segern i nationscupen.

Jag tog mina första världscupspoäng och sköt 19 träff, slutade på en 21:a plats. Jag är nöjd med mitt jobb på vallen och mina 2 första varv i spåret, sen blev jag väldigt väldigt trött. Men känner ändå att jag är påväg uppåt och tror snart det lossnar. Igår kunde jag inte göra mer än vad jag gjorde och med ett bra skytte räckte det till en fin placering.  Nu är det bara att blicka framåt! :)


Redo!

Idag är det dags för världscupsstart för oss damer. Nervositeten kom tidigt imorse, jag har försökt lugna nerverna med en lätt jogg och stretching imorse men det pirrar fortfarande i magen.  Vädret är tyvärr inte det bästa, blåsigt och plusgrader. Men nu gäller det att lägga energi på saker som jag själv kan påverka. Hitta den där känslan på skidorna och att känna tryggheten på vallen. kl 17.40 startar jag, håll tummarna för mig!
Jag tror jag är redo! :)

Laddar upp med lite Nordman – Ännu glöder solen

Karl har äntligen lyckats med sitt surdegsbak. Han är lyckligare än någonsin.Bjuder på en bild: Min fina bror och jag på Bore joggen. Under detta lopp hade jag en härlig känsla! :)

        RSS 2.0