Semester

Säsongen är över och nu väntar ett par veckors semester från allt vad skidskytte heter. En period där både kropp och skalle får vila. Men motion på en lagom nivå kommer det att bli iaf.

I helgen kördes det SM på hemmaplan. Distans i fredags, stafett i lördags och Jaktstart i söndags. Förhållandena på vallen var inte dom bästa. Hela helgen blåste det storm och det var riktigt svårt att skjuta bra. Fast under söndagen blev det lite lugnare och då blev träffprocenten betydligt högre för de flesta.
Min placeringar under SM blev en 5:e plats på Distansen och jag klarade mig med endast 6 bom. Det blev ett SM-silver på Lördagens stafett, och en 4:e plats på Söndagens jaktstart. Precis som i Sollefteå så körde vi jaktstart på halva Distansens resultat. Det blev ganska stora avstånd.

Som väntat var kroppen inte i bästa slag, men med bra skytte blev det framskjutna placeringar ändå. Nu väntar en lång ledighet och tid för att återhämta sig och funderar på vad som gjort att kroppen inte fungerat som jag hade velat.

Just nu befinner jag mig i ett soligt Rislandet och väntar på veckans första "Halv åtta hos mig" middag. Imorgon är det jag och Karl som står för maten, hoppas det är 15 000 kr i prispengar här också. ;)

/Emelie


Hej Hej Hej!!

Nu var det allt länge sen jag skrev nåt här. Dags för en uppdatering tror jag!
Hade en riktigt rolig vecka i frankrike, tack vare ett strålande väder, härliga vänner, goa ledare och sköna vallare. Tyvärr var eller är skidformen totalt borta, men jag gjorde mitt bästa där nere. Jag Lämnade dom sura minerna där nere och tog med mig ett leende hem istället.

I tisdags kom Karl hit,som jag hade längtat. Men dagarna gick så fort och vips så kom fredag. Då jag skulle åka till Sollefteå för Sverige-cup tävlingar och Karl for hem till Rislandet för att åka 7-mila på söndag(idag). Vilket han gjorde med bravur, stolt flickvän! Jag lovade att om han körde under 4 tim skulle jag bjuda honom på middag. Han klarade det..undra om han nöjer sig med en tunnbrödsrulle från Sibylla??!:)

I helgen var det alltså SWE-cup i solletfeå. Igår lyckade jag med något jag aldrig gjort. Sköt 0-0-0-0 på distansen!:) Det var jag väldigt nöjd med. Fick kämpa och kämpa för varje skott och det tog tid men jag satte dom,allihop! Bra för huvudet:) och jag segrade. Ingen fart i spåret men det spelar ingen roll.
Idag jaktstart på distans. sköt 1-1-1-0. Inte lika bra som i fredgas men det var inte dåligt heller. Jag segrade idag oxå.

Nu är det bara 1 vecka kvar av träning, fokusering. Till helgen är det SM här i östersund. Bara att ge allt som finns kvar. för sen får vi vila ett bra tag. Släppa alla tankar kring träning, skidskytte och allt runt omkring. Och sen bara ladda inför en ny säsong.
Familjen kommer även upp till helgen, ska bli roligt. Karl kommer oxå:)

Nu blir det berits risgrynsgröt,solsidan och flickan som lekte med elden. En bra söndagkväll med andra ord!

Hej så länge!

1 steg fram och 10 steg bak.....

...precis så känns det just nu. Var otroligt taggad,fokuserad och glad när jag gav mig ut i spåret idag, det här skulle bli en bra dag tänkte jag för mig själv, gör som du brukar Emelie! Men redan efter 1 varv kände jag att det inte gick bra. Kroppen svarade inte när jag försökte trycka på, hjärnan ville men kroppen sa STOPP. Jag försökte ändå fokusera på tekniken och inte gräva ner mig i den blöta snön som är här utan försöka lyfta på fötterna flyta ovanpå, men det var omöjligt. Kämpade och kämpade men kände mig totalt orkeslös.
När skidformen inte finns så stämmer inte skyttet heller. 1-1 på sprint är egentligen inte så dåligt, så jag är glad att det inte blev fler bom. Men jag får verkligen kämpa även där. Det tar lång tid till första skott och sen hittar jag ingen rytm. Det har varit några jobbiga timmar med tårar och besvikelse.
Men tack vare en SUPER DUKTIG rumskamrat som gjorde en fantastiskt lopp idag och blev nummer 3, och dom andra tjejerna fick mig på bättre tankar ganska fort.
Bettan blev alltså 3:a idag, så KUNG BRA. Ted visade också storform och blev 6:a! :)

Det blåser motvind nu, men snart kanske jag får en liten medvind! Än har jag inte gett upp:)
Imorgon är det jaktstart och jag ska ge allt!


VARMT!

Vilken dag, vilken värme! Vädret här nere går det inte att klaga på. Galet varmt att tävla i! Idag kördes den längsta distanstävlingen någonsin, trodde aldrig jag skulle ta mig över mållinjen. Vilekt före vi tjejerna haft idag. När man får gå på 2:ans växel på skjutvallen och i nerförsbackarna, då går det verkligen TUNGT! Det sög nåt så in i bomben, aldrig vart med om nåt liknande. Ett rent ut sagt SKIT LOPP gjorde jag åter igen. 4bom på en distans är på tok för mycket för mig. Skidåkningen...Ja, vad ska jag säga den är ju som bortblåst!:( Det känns verkligen skit tråkigt när det aldrig kan bli bra. Men istället för att tänka allt för mycket och analysera om dittan och dattan så har jag redan glömt dagens tävling och ser framemot lördagens sprint:)

VI har i iaf SOL!!!:)

Underbart!!
Le soleil brille

Frankrike bjuder på ännu mer sol, det här är livet! Igårkväll bjöds det på kareoke,Dancing queen körde jag och Kim. Vi blev TVINGADE! Strax dags för träning. Blötsnö och ett riktigt sugföre är det men vad gör det när SOLEN SKINER!

Le Grand Bronand

+10 och sol, en otroligt bra start här nere i Frankrike! hoppas det fortsätter så:)  Resan hit gick bra,allt bagage fick vi med oss. Imorgon ska det tränas. Spår och skjutvall ska testas.
Delar rum med Fröken Mattsson, vi är ett bra par!


Återhämtningshelg!

En återhämtningshelg har de blivit. En rejäl sådan!:) Efter en tung skejtvasa så tror jag det var bra för mig att ta det lite lugnt. Har tillbringat hela helgen framför tvn hemma hos Bettan, fast jag har sovit hemma då. Det har varit en vinterstudiohelg verkligen. VM i skidor,skidskytte och Vasaloppet. Det har bjudits på scones-frukost, filmkväll med popcorn och taco-lunch. Vi har även tränat och tvättat:) En bra helg har det varit iaf! så nu hoppas jag att batterierna är fullladdade inför kommande tävlingar.

Väskan är färdigpackad, imorgon far vi till France på IBU-cup!:)

Skejtvasan!

Igår kördes det 45 långa kilometrar....... TUNGT!
Bettan är här och hänger tvätt, då hennes planering är LITE dålig! :)Rullar på....

Ber om ursäkt för jag inte uppdaterat på ett par dagar men jag har prioriterat annat. Det är mycket man ska göra när man kommer hem. Tvätta, städa, träna, laga mat, handla och det jag kanske har prioriterat mest är VM i Oslo på tv:) Snart börjar VM i Khanty också.
Här hemma har vi blivit firade efter vårt patrullguld på MilitärVM. Tårtkalas på skolan och igår fick jag 2st blombud och chocklad:) Igår kväll bjöd även Elin på semlor, riktigt goda semlor var det!

Sedan jag kom hem från Sarajevo har jag tränat och börjat ladda inför skatevasan på fredag. Men idag har jag vilodag och har precis njutit av mitt morgonkaffe och en go frukost:) Sen blir det en stadstur och packning. Imorgon bilar jag och Pontus ner till Mora. Ska bli kul att köra men är redan nervös. Då min skidform inte är den bästa så är jag väldigt osäker. Har letat hela säsongen efter den där formen och känslan men har ännu inte hittat den. Så på fredag ska jag bara åka och ha roligt:) bort med alla måsten och förväntningar. Inte sätta nån press på mig alls utan bara åka och tänka på den fristilsteknik jag kört med Johan denna vecka.
Skatevsan blir en bra genomkörare inför IBU-cupen i Annecy. På måndag drar vi till Frankrike för denna säsongs sista IBU-cup.

Karl befinner sig i Alicante på träningläger, idag åker han vidare till Portugal för ytterliggare 1 veckas träningläger. Han tränar i shorts och jag i underställ. (inte ett dugg avundsjuk!) :) Börjar längta efter min orienterare nu!

Trevlig dag gott folk, det ska jag ha!

        RSS 2.0