Nu är det nära!

Dålig uppdatering från min sida, kanske för att jag börjar bli lite smått nervös. Imorgon är det alltså dags för världscupspremiären här i Östersund, en tuff distans 15km med 4 skjuningar. Kommer att bli spännande tror jag:)
Herrarna kör idag och jag kommer sitta framför tv:n och Hejja, samla energi tills imorgon. Något som ger mig energi och att jag börjar tagga till är att titta på andra som tävlar.

Efter lördagens tävling har jag tränat bara lugna pass men idag ska jag köra lite fart för att väcka kroppen och hitta en bra känsla inför morgondagen.

Häromdan köpte jag min första julskinka någonsin som jag grilljerade så fint, den blev bra och väldigt god. Advenstljustakarna är framme och knäcken är redan gjord men inga julklappar är inhandlade än. Lussekatter ska det också bli men första ska Karl göra klart sitt surdegsbröd.

Nu är det snart dags för träningen! :)


Friska Vindar

Dagens race:

Stumma ben och en tung kropp MEN ett bra skytte trots friska vindar. Fullt i ligg och en bom i stå är jag nöjd med.
Något positivft formbesked fick jag ej idag men jag vet att det finns nånstans därinne i min kroppen. Det gäller bara att hitta den. Jag har några dagar på mig att försöka plocka fram den.


IBU-cup Östersund

Friska och rejäla vindar här i Östersund. Idag gäller det att hålla i bössan!
Snart är det dags att ge sig ut i spåret och kämpa, det är bara någon timme kvar till inskjutning.
13.00 startar första dam och 13.29 ger mig ut och hoppas kroppen ger mig ett positifv form besked ute i spåret.
Wish me luck!

Tävlingspremiär och pepparkaksbak

Ännu en helg är över och det är måndag igen. Tävlingssäsongen är nu nära, bara 5 dagar kvar tills det drar igång på allvar här i Östersund, IBU-cup väntar och jag är mer taggad än någonsin.
Tävlingspremiären kördes i helgen här i Östersund, då juniorer hade en OBS-tävling och vi äldre fick vara med och köra. Ingen bra tävling från min sida, den fart som skulle vara där fanns inte men det är inte nu jag ska vara i form utan det är om 1 vecka och 2 dagar. Jag behåller lugnet och finslipar detaljerna nu dom sista dagarna som är kvar.

Pepparkaksbak med Bettan har det blivit nu på eftermiddagen. Dom blev goda och fina:)
Imorgon väntar träningen igen men nu ska jag njuta av min Karls goda soppa!
Och så längtar jag efter snön ,den lyser verkligen med sin frånvaro!Snön lyser med sin frånvaro

Ingen snö än, den lyser verkligen med sin frånvaro. Imorse fick jag plocka fram rullskidorna igen. Det var en fin höstmorgon men med lite frost och is på vägarna var det lite halt på vissa ställen. Då fick man staka och använda sina armar istället.
Nu på eftermiddagen blev det en löptur och styrka tillsammans med Ingela:) Virrig som jag är fick jag med mig en annans vätskabälte hem. Det löste sig enkelt men lite typiskt mig faktiskt!

Karl fick sin nya leksak på posten idag,en cykeltrainer. Snacka om lycka!
Denna pryder nu vårt lilla vardagsrum:)


(Karl in action)

Imorgon öppnar dom skjutbanan igen och då kommer det gå att åka skidor och skjuta samtidigt. Det ska köras korta och snabba intervaller.Svänger fort!

Helgen är över och det är måndag igen. En fin helg med bra väder och fina skidspår, jag trodde verkligen vintern hade kommit för att stanna men, icke då.
Imorse vaknade jag av regn, blåsväder och plusgrader ,trodde inte det var sant! Nattens väder hade verkligen tagit hårt på snön, den vita fina slingan på ÖSK är inte längre vit utan brun.
Den senaste utlagda slingan är ganska fin att åka som tur är och där kördes mjölksyre intervaller imorse. Som vanligt var jag för optimisktisk och öppnade lite väl hårt. Mjölksyran sprutade redan efter första intervallen och den fick jag dras med hela passet.  Jag lärde mig än en gång att man inte ska öppna för hårt!

På eftermiddagen fick jag ta fram rullskidorna igen. I mörker åkte vi runt Ås med pannlampa, reflexväst och bakljus.
Ny cykel!

Minusgraderna är här, äntligen! Långpass på 3 timmar kördes idag och det blev en del varv runt ÖSK. Spåren är bra och det dröjer inte alltför länge tills man får börja köra på världscupsbanorna.

Idag har jag hämtat min nya fina cykel:) Den får dock stå som prydnad ett tag innan den kan provköras. Till våren ska det cyklas.


Ikväll bjuder Bettan på storfika. Hon blev 25 år förra veckan och nu ska hon firas:)

Torsk

Idag kördes det intervaller, första hårda passet sen sjukdomsuppehållet. Det gick helt ok men jag blev väldigt trött,  hade nästan glömt bort hur jobbigt det är att köra intervaller! Det blev bra fart, trots rullskidbanan nu börjar bli hal och skitig. Karl gjorde mig sällskap under nästan hela passet (undantag för sista intervallen där han vek ner sig).

Gubbarna uppe på ÖSK jobbar för fullt för att fixa en längre snöslinga. Mitt andra pass blev på snö, klassiskt med halvbra fäste.
Torskade på intervallerna

Var är snön?

9 november och ingen snö på backen. Var är vinter? Jag ber till vädergudarna varje dag att några vita flingor ska falla ner från himlen, än har inte min önskning slagit in, tyvärr.

Men tack vare sparad snö har vi en bra 3 km slinga att åka på här i östersund och idag blev det några varv och Karl gjorde mig sällskap hela passet.
På eftermiddagen bättrade jag på min träningsvärk lite mer genom ett bra styrkepass och en löptur. Imorgon blir det intervaller, första hårda passet efter sjukdomen. SKÖJ!

Idag är det 4 år sedan min älskade lillasyster Maja lämnade oss. Jag saknar henne mer än någonsin. Tiden går fort och ibland hinner man inte riktigt med. Idag stannar jag upp, tänder ett ljus och ger mig själv tid att tänka. <3

Uppdatering

Oj, nu var det länge sedan jag uppdarade bloggen, och mycket har hänt sen sist!

För en vecka sen vaknade jag med väldigt ont i halsen och kände mig febrig. Jag, tillsammans med ledarna, bestämde med en gång att jag skulle åka hem från det eviga regnet i Mounio och försöka friskna till hemma i Torsby istället. Även om det kändes tråkigt att lämna dom andra så var det nog ett bra beslut, man blir fortare frisk hemma.

Så förra veckan tillbringades i Torsby och i fredags började kroppen kännas bättre så jag han med att testa snön i tunneln tillsammans med många, många, många andra skidsugna.

Men nu är jag tillbaka i Östersund igen och väntar på att kung bore ska göra sitt, för här är det fortfarande rullskidorna som är det bästa träningsalternativet, även om skidspår finns.

Så nu kör jag på med träning och längtar till säsongen, den är ju faktiskt närmare nu än någonsin ;)

        RSS 2.0