Jobbdag

Idag har jag jobbat hela dagen på förskolan. En mycket trevlig och rolig dag med många små fina barn. Jag trivs på dagis:)

Har fortfarande en snorig näsa, men det börjar ge med sig. Imorgon tänker jag nämligen träna! Ska bli så fruktansvärt roligt och härligt för både kropp och själ!!

 

Kvällsgott!

Karl har varit i farten.

Denna gång blev det hemgjord apelsinmarmelad!


Blommor

Igår såddes det frön, idag köpte jag blommor. Jag har aldrig haft några gröna fingrar men intresset för blommor, jord, plantering och växter har vuxit fram mer och mer.


.

Vårt dagliga bröd...


Och på den tredje dagen.....

Återuppstod vi. Campylobakterierna som Karl tog med sig hem från Portugal har besegrats och han börjar bli människa igen. Min influensa har besegrats även den, endast en snoriga näsa återstår. Snart är jag 100% från sjukdom och nu har jag även en 100% fräsch kropp för att kicka igång med träning. Jag har nog aldrig i hela mitt liv längtat så mycket till träning så som jag gör nu.
Nu kommer även en tanke, en känsla att få vara med på varje träningspass:)

Helgen bjöd ju på ett strålande väder. Tyvärr har jag spenderat dom flesta timmarna i soffan framför tvn. Jag har ändå varit ute på några små korta promenader, vilket varit otroligt skönt! Om finvädret håller i sig så blir det långfärdsskridskor och korvgrillning till helgen.

Ett projekt har påbörjats här hemma. Vi har sått frön som förhoppningsvis ska bli stora kryddor. Citronmellis, persilja, basilika, rosmarin och sallads krasse.
Vi får se om vi kommer lyckas! :)




Positivt och Negativt

I söndags började halsen kännas konstig och idag har den gjort ondare än jag någonsin varit med om! Usch! Men som för att bättra på den här veckan pratade jag med landslagsläkaren igår och jag har nu klartecken att träna igen!

Självklart kan jag inte börja nu, då jag har ont i halsen, men efter den här sjukdomen är det dags att bli bäst!


Lugn lördag

En väldigt lugn lördag har jag haft hitills. En tärd trött och ganska klen Karl kom till slut hem igår kväll. Karl blev sjuk redan efter 3 dagar där nere och blev sängliggande restan av veckan. Så hans Portugal resan blev inte alls som han hade tänkt. Så idag har det varit väldigt lugnat och stillsamt här hemma. Jag har självklart passat upp sjuklingen med diverse godsaker och vätska, det behöver han då jag igår tyckte att han såg ut som en mager krigsfånge.

Jag har iallafall varit ut på en skön löptur i förmiddags, springa är något av det bästa jag vet. Bara att knyta på sig springskorna, ge sig ut skogen och andas frisk luft! ;)

Vinterstudion har hållit oss sysselsätta hela dagen. Snart ska jag laga lite middag, vi kör på Tacos ikväll. Till Melodifestivalen blir det lördagsgodis.

Idag fyller min kära pappa år, Stort grattis till dig far! (jag tror det var 38;) )

Trevlig Lördagkväll!



Fredag!

Idag gjorde jag min första dag som idrottslärare. Längdskidor vid stadion var det som stod på schemat. Trevliga och duktiga elever som kämpade tappert. Tror jag lyckades med att få upp pulsen på dom. :)
Ser framemot nästa vecka!
Själv hann jag med ett komb pass på stadion innan det var dags för jobb. Skyttedueller mot Erik,han segrade denna gången.
Lyxade till fredagskvällen med Svamp och mozzarella lasange till middag. Karl skulle ha kommit hem för ett tag sen men pga av förseningar och flygplansbyte till ett mycket mindre plan gjorde att han tvungen att vänta ytterligare 5 tim på nästa flyg. Typiskt!
Har gjort många försöka till att lägga ut bilder från min iphone men något är på tok och jag ska åtgärda detta så fort som möjligt.
Trevlig kväll!

Skridsko köp

Startade dagen med en härlig löprunda, samtidigt som tvättmaskinerna gjorde sitt. Efter lunch införskaffade jag mig ett par långfärdskridskor, äntligen! :) Nu är det bara att åka av!
På eftermiddagen gjorde jag ett MAXI besök med självscanning, lika roligt igen:) Nu är Kylskåpet är fyllt inför helgen och imorgon kommer min Karl hemma:)
Jag gjorde ett försök till ett brödbak precis. Resultat skulle bli goda morots bullar, det blev morots skorpor istället. Heja Emelie!
Imorgon ska jag leka idottslärare!!

Härlig dag!

Ibland så sker vissa förändringar. Min vardag ser helt annorlunda ut nu än vad den gjorde för några veckor sedan. Jag har klarat av att vila kroppen i några veckor utan att bli helt tokig, och samtidigt hitta ljusglimtar med det hela. Min kropp mår bättre och bättre för varje dag och jag växer som människa. Snart är jag redo igen:) Längtan till träning och tävling är ENORM!!
Fin väder idag här i Östersund. Ett lugnt kombpass blev det i förmiddags på stadion. Kim gjorde mig sällskap och det blev ett bra pass.
En rolig nyhet är att jag nästa vecka kommer att hoppa in som idrottslärare på en gymnasieskola här i stan. Det kommer bli en utmaning:)
Ikväll ska jag på födelsedagsfika!

Alla hjärtans dag!

 

Alla hjärtans dag har firats på följande sätt:

- Ett skid-O pass på förmiddagen. Gick bra trots mina långa och konstiga vägval. :)
- Lunch dejt med Bettan.
- Fika och hustitt hos A-M och Fredrik. A-M hade bakat en alla hjärtans dag tårta som smakade ljuvligt. Kokkaffet smakade precis som det skulle.
Tack för en trevlig dag mina vänner!

Min sambo är på språng, han befinner sig på träningsläger i Portugal.
Så kvällen spenderar jag själv i lugn och ro , vilket jag tycker är skönt ibland:)

 

 


ICA-Maxi

Jag och Bettan har äntligen upptäckt själv-scaningen på ICA-Maxi.
Smidigt och enkelt var det. Glada och otroligt nöjda var vi över vår första handling som själv-scanings kunder.

Notera vad Bettan håller i handen. Hon är medlem i en bokklubb och idag fick hon sin efterlängtade roman. Vi som känner Bettan vet att hon är en flitigt roman läsare,eller?! :)

 


Bra start!

Hotell frukost hos Bettan är rena drömmen. En dröm som jag fick uppleva idag. Underbart gott:) En perfekt start på denna måndag!
Nu ut i fin vädret och promenera.

 


Lördag i Torsby

Torsby bjuder på ett härligt vinterväder. En fin tävlingsdag har det varit med sol och bara några minusgrader. Duktiga skidskyttar, stora som små.
Jag blir väldigt tävlingssugen:)

Ikväll är det melodifestivalen. Ni glömmer väl inte att rösta på Top Cats! Ring och rösta på dessa härliga grabbar!


Fredagskväll i Torsby!

Tryck och skriv,är mitt fredags nöje. När man inte tävlar får man ställa upp och hjälpa till. Ungdom/junior stafetter skall köras ikväll.


Mot Värmland!

Efter lunch bär det av mot Torsby. Istället för snor och svett i skidspåren så blir det lite motion, kafferep och familjemys.
JSM i skidskytte kommer att avgöras uppe på valberget. Självklart kommer jag att vara på stadion och heja på alla duktiga skidskyttar.

Loppisfynd: söta kaffekoppar

 


Skid-O

Även om jag är skidskytt in i själen så upptäckte jag idag en helt fantastiskt rolig sport, skid-orientering!
Mitt första skid-O pass är genomfört och jag kan inte annat än att vara jäkligt nöjd, för det är jag! :)

 


Nytt projekt!

Loppisfyndet ska få ett ansiktslyft!

 


Måndag!

På bara några minuter steg temperaturen från att vara -20 till bara -6. En behaglig temperatur om man hade varit klädd för det.
Det blev en fin skidtur ändå.

Ett dagis besök ,promenad, surdegsbak och hemmagjord müsli har varit måndags sysslorna.



Veckoslut!

Tyvärr inget fjällbryntslopp idag pga kyla. Lite synd med tanke på vår seriösa vallning.
När vi ändå var på stadion så blev det lite skidåkning, men kallt var det.
Min matsäck fick jag äta hemma framför tvn istället, det var varmare i soffan än ute.
Skidskytte och längd världscuper har stått för underhållningen denna söndag.

Efter söndags middagen(blodpudding:) tog jag och karl en promenad i vinterstaden Östersund.


Helg igen!

Trots kyla och väldigt många minusgrader, så orkar jag inte hålla mig inomhus.
Jag gjorde Ingela sällskap en stund på hennes klassiska pass. Vi var rätt ensamma på spåret och det förstår jag. Termometern visade -22 grader, men kylan var inget som hindrade oss.
Det är en fröjd att få komma ut i skidspåret och köra min dagliga dos av motion. Det är inte många minuter men jag njuter varje sekund:)
Det var otroligt vackert och hela kroppen fylldes av energi och lycka!
Längtan och suget till att tävla och träna igen är stort. Kroppen ska bara få vila lite.
Det är inte lätt gå från ett par timmars träning till bara några minuter per dag. Jag jobbar på det och tar vara på mina träningsminuter. Jag försöker även njuta av mina vilodagar också:)





Imorgon skulle jag ha åkt Fjällbryntsloppet (messmörsloppet enligt Bettan:). En utmaning jag hade sett fram emot men det blir det inget av. Istället packar jag en ryggsäck, fyller termosen med blåbärssoppa och agerar vätskelangare åt Karl som ska kämpa dom 43km i ett kärvt före.



Pappersdag!

Fin men väldigt kylig dag här i Östersund. Med mycket och varma kläder blev lite skidorienterings träning på ÖSK i ett lunkande fint tempo.

När man inte tränar har man mycket tid till annat. Idag tog jag tag i en massa kvitton som legat och väntat på mig ett bra tag. Skönt när sånt är färdigt.

Imorgon ska jag köpa mig ett par skridskor, det är hockey match på g!


Time out!

För första gången i mitt liv ska jag träna på en sak, att vila!
Hittills har jag verkligen haft en säsong med blandade resultat. Ibland har kroppen varit helt ok och vissa gånger helt förjävlig. Trots motgångar har jag ändå kämpat, tränat på och gett mig fan på att någon gång kommer formen.
Än så länge har den inte visats sig. Istället för att träna mer och hårdare tar jag semester. När man har en vilja och motivation så stark är det väldigt lätt att inte känna vad kroppen behöver.

Nu har kroppen sagt sitt och den säger VILA. Nu ska jag vila upp mig ett tag. Samla krafter och känna mig pigg igen. Jag kommer komma tillbaka fortare än kvickt,starkare och piggare än någonsin! :)


Utmaning!

Nu kör vi, Utmana er själva eller en kamrat! :)

Jag vill tipsa om att Boreklassikern är tillbaka i år igen, fast nu i en lite ny skepnad! Utmaningen går ut på att man under 2012 ska avverka totalt 423 km (en svensk klassiker), uppdelat på hur många tillfällen man vill. Man kan välja fritt bland att åka skidor, cykla, simma och springa/gå, dock måste man under året ha testat på minst tre av grenarna. Startkortet kostar 250:- och finfina priser lottas ut bland alla inlämnade kort. Intresserad av ett kort? Ring 0560-131 91 eller 0560-135 34.

Lycka till!



        RSS 2.0