O-ringen

Vilken fantastiskt vecka jag haft. För första gången har jag fått uppleva 5-dagars(Oringen) på riktigt. Campinglivet i husvagn,bajamajor och ute duschar tillsammans med flera tusen andra. Långbord, sill och grillkvällar. Mycket skratt och ett toppen gäng som bjudit på sig själva. Halmstad bjöd på strålande sol och värme. Jag kom hem med smutsiga fötter, solbränd kropp,brända läppar och en mör kropp. 
Det har varit en tuff och bra vecka träningsmässigt och jag har fått många mil i benen. Att springa i skogen och leta efter kontroller är lika roligt som skidskytte. Jag får en otrolig kick på något sätt och den lyckan som uppstår när man klarat av en bana och helt utpumpad springer imål är stor. Att sedan analysera sina vägval och kolla vart man kanske egentligen borde ha sprungit är också en rolig grej. 
Veckan började inte så bra med många missar och dåliga vägval. Kompassen och jag var inte alls bra vänner första dagen. Men för varje dag blev det bara bättre och bättre och jag avslutade sista etappen väldigt bra.
Karl slutade 22:a i H21 elit efter 5 dagar. Då hans inledningen inte heller var så bra, men på näst sista och sista etappen visade han vilken duktig orienterare han är. Jag är stolt!
Flera rullskidspass och styrketräning hann jag också med där nere i Halmstad.


Tillbaka i Torsby och i vardagen igen. Här blir det träning fram till sollefteå lägret. Jag ska även hoppa in i veckan och hjälpa till på sommarskidskolan någon dag.
Karl hoppade på tåget igår i Kristinehamn för några dagars jobb uppe i Gällivare. Jag hoppas att få se honom igen om några dagar:)

Ärla helg.

Hemma i Torsby igen efter en trevlig helg i Ärla. Ärla arrangerar Eskilstuna weekend vart annat år och i helgen gick det av stapeln. 1000 tappra orienterare startade varje dag och Karl som iår var banläggare hade gjort ett mycket bra jobb. Trötta och nöjda verkade alla var iallafall. Mitt jobb under helgen var att sälja en massa fika, hamburgare och korv. Jag lyckades och tillsammans med många andra så blev det en lyckad helg för Ärla.
Jag har inte bara stått i markan under helgen utan också tränat en hel del. Det har det mest blivit hårdkörning i lövsäterskogen men också lite cykel och stakning. Jag fick till bra och hårda löpass enligt min plan. Och Tack vare Karl som släppar runt och orienterar mig rätt. Det blev även lite kartträning inför O-ringen som vi drar på nästa vecka.
Gårdagens orientering gick dock inge vidare men jag skyller på myggen!
Fick iallafall ett bra löpass innan jag satte mig i bilen hem till torsby.

Ett bra och hårt styrkepass körde jag i förmiddags. Efter lunch och lite vila körde jag och Zanna tossberg igen. Knappt en vecka sen vi var där sist. Passet blev lika bra nu som då. Fast idag gjorde det bara lite ondare i kroppen. 
Imorgon tar jag en välförtjänt vilodag, och laddar batterierna inför en helg med träning och 25-års kalas. 
Sprintrace och träning!

Igår var det dags! 6år sedan jag tävlade en längdsprint. Väldigt nervöst och samtidigt lite rädd. Jag har aldrig varit någon sprintåkare och kommer nog aldrig att bli en heller. Men det var fruktansvärt roligt att köra mot världseliten i längd. Jag hade inte så mycket att sätta till kan väl säga, men jag gjorde mitt bästa. Jag fick iaf ett väldigt bra träningspass och tog med mig lite sprinttips. :)
Längdåkarna var grymma, otroligt duktiga skidåkare.
Innan tävlingen körde jag ett spänst och löppass tillsammans Zanna.
Jag somnade ganska gott efter gårdagen.

Tidigt morgon idag och det var dags för intervaller. Det blev riktigt bra och tillsammans med Zanna( lettisk skidskytt) pressade vi varandra rejält på intervallerna. Var var båda glada och nöjda efter passet.

Sen satte jag mig i tandläkarstolen och slumrade till en stund. Vips så var hålet lagat och jag gick därifrån några hundralappar fattigare.

Med en ganska trött kropp efter förmiddagen blev styrkepasset ganska jobbigt. Men jag klarade det!

Middagen stod min svägerska för. Himmelskt gott och lyxigt att få maten lagad!        RSS 2.0