Holmenkollen

Update från Holmenkollen. Sola skiner, spåren är perfekta, maten är toppen, ett glatt svenskt gäng och glada norskar. Det kan inte bli så mycket bättre faktiskt. Imorgon ska jag ut i spåret. Mitt mål inför morgondagen är solklart, jaktstart. Ska ge allt och lite till. Både i spåret och på skjutvallen.
Nu jäklar!:)


EM är över

EM är över och snart ska vi åka vidare på nya äventyr. Världscup och Holmenkollen väntar, Spännande!

Jaktstart igår och jag lyckades bra på vallen. 2-0-0-0 är bra med tanke på vädret. Jag kämpade så gott jag kunde i spåret. Det var tufft och med stumma ben fick jag slita rejält uppför. Hade hoppats på en bättre åkning. Dom är starka och snabba uppför och jag hade inte en chans att gå med ryskan i sista brant backen, där även 2 andra passerade mig. Jag kände att hjärtat och skallen hade en andra växel. Men det hade inte mina ben. Jag är besviken och arg på mig själv!

Nu lämnar jag EM och ser fram emot världscup! :)


Sprint

Efter att herrarnas tävling blev inställd för andra gången så såg det ganska mörkt ut för våran del också. Det var verkligen på håret att tävlingen skulle brytas efter att halva startfältet startat. Men det började blåsa mer och dimman lättade något så det gick iaf att skjuta.
0-1 blev det i skyttet. Och en åkning som inte alls var på topp idag. Tråkigt när jag känner att jag kan åka fortare men här på höjden tar det verkligen stopp. När väl syran kommer går det inte att få bort den. Men jag kämpade så gott jag kunde.
Imorgon är det jaktstart och vi hoppas att dimman är borta så killarna får köra sin sprint och vi våran jaktstart.
Imorgon finns det chans till att plocka placeringar och jag hoppas kunna få till åkningen.


Distans

EM distans är gjord. Jag är väldigt besviken. Jag ville så mycket mer men min kropp ville inte vara på höjden idag. Jag öppnade lugnt och försökte hitta ett flyt, men det gick inte. Stumheten kom fort och det gick inte att åka fortare. Jag ville trycka på på alla krön, men det hände inget.
Jag gjorde mitt jobb på vallen,19 träff. men idag hade inte ens fullt hus hjälp till topp 6! Och jag tillbringar alltför mycket tid på vallen. Något som
ska förbättras rejält till nästa säsong. Idag var det 9 tjejer som var så mycket starkare än mig. Och fler var starkare i spåret. Jag måste åka fortare, skjuta snabbare, så är det bara. Men jag vet vad jag kan och det ska jag snart bevisa.
Jag letar upp positiva saker från analysen och tar med mig det. En 10:de plats och 19 träff på ett EM är helt ok. På lördag hoppas jag att min kropp har anpassats sig bättre.

Idag gläds vi åt Tobbe, limapöjken som knep en silvermedalj. Så sjukt bra!! Han är så värd denna silvermedalj. Och det ska vi fira ikväll.


Bansko

I Bansko skiner solen som bara den. Det sägs att den ska försvinna under dagen och inte komma tillbaka. Att det istället ska snöa mycket och vara grått resten av veckan. Jag hoppas prognosen visar fel och att solen kommer fortsätta stråla på oss.

Nu är det högsäsong här i Bansko. Och den sunkiga orten har förvandlats till en fin vinter ort, med en massa turister som åker utför. Till skillnad från när vi var här i höstas så är nu allt öppet. Mängder med restauranger, små butiker och mycket folk.

Imorgon är det dags för tävling. En 15km på höghöjd blir en utmaning. Det är ett riktigt starkt startfält och det kommer bli stenhårt.
Men jag ska kämpa och kriga tills jag stupar över mållinjen.

Nu är det dags för lunch och sedan träning, dom sista förberedelserna inför morgondagen.

Kl 10.00 håller ni tummarna för oss! :)

På väg igen

Väskan hann precis bli uppackad, kläderna tvättade innan det var dags att packa ner dom i väskan igen.
Tävlingsdags igen och nu väntar ett mästerskap. Jag har tränat och laddat för fullt här hemma. Det känns bra och jag tror formen är god.
Emellanåt suttit bänkad framför tvn och sett skidskytteVM, skidor och alpint.
På torsdag kör vi distans, lördag sprint och söndag jaktstart.
Tror det blir en bra vecka.
Ni kan följa mig och laget på biathlonworld.com


På svensk mark!

Efter en lång hemresa är jag nu åter tillbaka på Framgårdsvägen 22. Ganska skönt att komma hem. Tvätta alla kläder som verkligen stank mat os från Slovakien. Sova i sin egen säng, träna på valberget, käka lunch på valbergsängen ,baka och laga sin egen mat och bara va. Härligt!

Hemma stannar jag inte länge till. På söndag tar jag tåget till Stockholm och tidigt måndag morgon flyger vi till Bulgarien, Bansko där EM avgörs.
Spännande blir det och eftersom vi i september tillbringade 2veckor där på träningsläger
så har vi koll på skjutvallen och banorna. Det är samma glada gäng som var på IBU-cup som kommer att åka ner och kriga i spåret.

Dom här dagarna kommer jag att träna på hemmaplan och förberedda mig på bästa sätt inför mästerskapet.
Känslan i Slovakien var bra men den ska bli bättre. :)

Ett bra skidpass på förmiddagen fick jag till och ett hejdundrande styrkepass med min bror blev det på eftermiddagen . Känner redan nu hur träningsvärken börjar komma. Gött, var länge sen jag hade träningsvärk så det var på tiden!


Sprint och hemfärd!

Inte riktigt lika bra gick det för mig idag. Lite tröttare i kroppen, 0-1, och än en gång alldeles för mycket tid tillbringade jag på vallen. Jag slutade på en 16:e plats. Det är helt ok lopp men jag ville mer ,jag vill vara högre upp och jag ville åka fortare.
Jag tar med mig gårdagens 6:e plats, en bra skidåkning och ett bättre självförtroende med mig hem. :)

Kungen idag blev Ted. Ted gjorde åter igen ett kung lopp och vann herrarnas sprint. Grattis!
Drottningen idag blev min klubbkamrat. Ett stort grattis till Elin som gjorde VM debut. Sköt fullt och åkte fort gjorde hon och fick en galet bra placering, 23:a!! :)

Imorgon blir det en tidigt morgon löpning. Sen ska vi skrika på grabbarna som ska köra stafett.
Efter lunch börjar vår hemfärd. Övernattning i Kosice, tidigt morgonflygning till Sverige på måndag.


Bra dag!

En sån bra dag det blev. En 6:e plats, blommor och lite pengar. Min bästa placering i IBU-cupen. Jag är nöjd:) Men På tok för långsamt skytte på mina två sista serier, men det blev fullt hus,bra. Imorgon måste det gå fortare på vallen och lite fortare i spåret. Jag ska göra mitt bästa:)


Upptakt och uppladdningen

Imorgon är det dags att dra på sig nummerlappen igen,jihoo! Spännande, länge sen jag körde en distans nu.
Följ oss på biathlon.com

Jag har även kommit in i instagram och Twitter världen. Följ mig även där.


Grått

Här i Osrblie är det dystert och grått, verkligen jätte grått. Kontraster från förra veckans vistelse i Italien. Man uppskattar verkligen det man har hemma när man är på såna här ställen.

Idag körde jag ett lugnt klassiskt pass och sköt in bössan. Banan har ett par riktigt rejäla backar och det lär bli en tuff distans på torsdag. En kvälls jogg med Tobbe som sällskap hann jag också med.
Imorgon väntar upptakt och skidtest.


Oserblie

Framme i Oserblie efter en lång resdag. Här har 4-rätters middagen bytts ut till lite kött och mjuk bröd dränkt i sås. Man får ta sedeln dit man kommer heter det va?!
Nu läggdags och imorgon väntar träning, skönt!


Jaktstart och vidare till Oserblie

En godkänd insats av mig i dagens jaktstart. 1-0-0-1, tyvärr ett ganska långsamt skytte. Men höjden gör det svårt att hitta en fin rytm. Skidåkningen var helt ok, jag krigade på och idag föll jag ihop av trötthet när jag korsade mållinjen. Nu kanske det vänder:) Jag ser fram emot dom kommande tävlingarna.

Imorgon bitti far vi vidare till Oserblie. På torsdag väntar Distans, sprint lördag.


Sprint

Martell bjöd på ett riktigt skitväder Idag. En kvart efter första start började det blåsa rejält. Några hade tur, vissa hade otur. Men så är det och det tillhör sporten. Själv höll jag på att blåsa bort på mitt andra varv. I den brantaste backen möttes jag av en snöstorm,och som jag fick kämpa att ta mig uppför,Helt galet!
Snöstorm var det även på vallen. Jag kämpade länge och fick till slut ner alla prickar och jag slutade 22:a. Helt ok.
Imorgon hoppas vi på lite flyt. Jag och Mona kommer jaga, och som vi ska jaga! :)


Feb. 01, 2013

Nu befinner jag mig i Martell. Här var jag på JVM för 6 år sedan. Oj vad tiden går fort. Spåren stadion är sig lik och höjden gör sig påmind. Imorgon är det dags för IBU-cup. Min första IBU tävling för denna säsong. Ska bli kul att tävla igen. 7,5km på 1750möh ska avverkas och lungorna lär få ventilera. Imorgon ska jag hitta ett fint flyt från början och hålla tills jag passerat mållinjen. Det är ett stort startfält med många väldigt bra och starka åkare, blir spännande.

Håll alla tummar och tår.
Följ oss på biathlonworld.com        RSS 2.0