Snurrig i huvudet...:)

Jaaa men faktiskt, mitt andra pass i tunneln idag så blev jag faktiskt lite snurrig... varv på varv,det enda man ser är betong och betong. Men jag ska verkligen inte klaga. Tur vi har en skidtunneln,verkligen jättebra speciellt nu när det är svinkallt ute och som jag har hört så ska kylan hålla i sig, imorgon ska det bli ännu kallare..brrrrr!!
som sagt, så idag har jag då tillbringat några timmar i tunnlen,det har hunnits med intervaller på förmiddagen och lugn klassiskt åkning på eftermiddagen. gick fint tycker jag! men nu e jag lite trött så nu blir det sängen tror jag!

Annars har julen vart väldigt, väldigt, bra..älskar julen!:)

Go natt på er!

Home sweet home...

Jaa nu är man hemma i Värmland, kändes så skönt att vara hemma igen. har inte vart hemma sen i juli, så länge har jag aldrig vart borta...
Hemresa från Boden gick bra men guuuddd så segt, belv ett jäkla snöoväder oxå så det tog sin lilla tid innan vi var hemma, men 05.15 parkerad vi bussen på framgårdsvägen 22!..
Tävlingar gick väl sisådär... jag är inte nöjd med min skidåkning, har bara ett tempo i kroppen.. det går int tillräckligt fort! men de är väl bara å träna på.. :) Förhoppningsvis kommer formen.

Nu i jul är det mycket träning som gäller men ska även fira jul och vara med släkt och vänner:)

idag har man tillbringat ett antal timmar i tunneln. både för och eftermiddag, men faktiskt var det väldigt roligt att åka där. så imorgon blir det ett hårt pass i tunnelm igen. Sen väntas det lutfisk hos mormor i Karlstad!:)

Trevlig kväll.

Tävling på G!

Kylan håller i sig här i Boden, men nu är det ju bara -14 ute. är ju inget emot vad det var igår. Men prognosen säger att det ska bli varmare nu i helgen. skönt det när man ska tävla! Tycker de är så svårt att åka när det är så kallt.. hela kroppen stelnar till, benen blir stumma och rumpan kall. Så jag hoppas verkligen på att det blir lite varmare. Imorgon är det då dags för att tävla, det blir kvällstävling eftersom det ska vara en längdtävling på förmiddagen så imorgon går första start kl 16.00, blir lång väntan, men så är det!...ska iaf bli roligt att tävla igen.:)
Idag var testning av skidor, och lite upptakt! skyttet fungerade bra och jag hoppas det går som kulan imorgon:) vill känna ett flow i skidåkningen,det väntar jag på:)

nu blir det pepparkakor och glögg:)

Ha en trevlig kväll!

Rim...

Julklappsrimningen är i full gång!:) Elin är grym på att rimma ska ni veta! så om ni behöver hjälp med att rimma kan ni alltid ringa elin. Eftermiddagspasset gick riktigt dåligt, iaf skyttet... sköt 1-0 på sprinten, frös så mycket om händer så jag kände inte avtryckaren, så jag e nöjd med skyttet på sprinttävlingen men sen.... Lord, vad dåligt jag sköt på jakten började med 5 bom i första ligg sen, 4 bom andra ligg.. en 0 i stå och sen 2 bom i sista. Jag skyller på skotten, faktiskt!  imorgon ska jag ha mina skott! förhoppningsvis blir det bättre:) men men.... det var ju bara träning.

Som sagt, nu fortsätter vi med julklappsrim och julsånger, Tror även det kan bli lite glögg ikväll!...se vad coach hittar på!:)

trevlig kväll, och snart är det julafton!:)


Kylan har anlänt...

Idag fryser jag.....kylan har kommit till Boden, var -9 imorse, kanske inte så jättekallt men det är kallt! Hur ska detta gå? Händerna är värst.. och fryser man om händer går det inte bra att skjuta. Allt blir i slowmotionen.. förmiddagspasste blev klassiskt lugnt, eftersom militärarna hade tävling där så det var bara klassiska spår dragna, men nu på eftermiddagen blir Race:) sprint och jaktsktart...blir roligt!

Har ätit min första julskinka idag.. skinka med senap! Då är det jul! Det bjöds nämligen på julbord idag till lunch.

Nu ska jag värma upp min händer, så dom e varma till tävlingen i eftermiddagen!


Julklappshopping och Limbotävling...

Idag var det vilodag, det behövdes... Kroppen min var rätt mör igår å idag så vilodagen var välbehövlig. Min träningsvärk håller i sig fortfarande men förhoppningsvis så släpper den snart. 
Idag blev det lite julklappshopping. Vi drog iväg till Luleå för att shoppa lite.. och jag hitta lite julkklappar som tur va. men har MÅNGA kvar.. vi får se vad Boden har att erbjuda. VI hann även med en fika, mums.. ett måste på en vilodag:) så nu har vi laddat batterierna rejält för morgondagens intevallpass.

Vi brudar blev även sponsrade idag med supersnygga klockor, från en affär i Luleå!!:) Stort Tack! skit coola klockor.

Nu har även en limbotävling startat här på logementet. Kim leder stort. Fogge och ted gör verkligen ALLT för att vinna, klädesplagg efter klädesplagg rycker... Men Kim ser ut att vinna Limbotävlingen:)

Nu fortsätter vi i galenskaperna!:)

Ha en bra kväll! 

Seger igen!!:)

Hon gjorde det IGEN, Helena är grym! finns inte så mycket mer att säga att hon e världens bästa kvinnliga skidskytt, det är så roligt!... Alla tjejer gjorde väldigt bra ifrån sig. är så roligt att titta! Även Kalla och Hellner gjorde det väldigt bra. Man blir så inspirerad och önskar att man kunde åka lika fort och vara så bra!...

Här i Boden är det kallt, eller -4 iaf..å är man inte van så är det kallt! men man börjar vänja sig. Blev ett styrkepass och löpning på förmiddag, eftersom vi inte fick vara på stadion där dom kör Intersportcup i längd i helgen, men det gick bra ändå! på eftermiddagn var det klassiskt igen 2 tim.. runt och runt...
Imorgon drar vi till Piteå och kör järnet med skytte!:)

Dags att packa väskan!

Sov gott

Vilka brudar....=)

GRYMT! dom gjorde det igen, fast dom bytte bara plats:) ACO 1.a och Helena 2:a... så jäkla bra är dom! Dom andra brudarna gjorde det väldigt bra dom med, de är duktigt:) så grymt å se! man blir så tävlingssugen...

Vi har stakat på som bara den imorse, runt och runt! kändes som jag höll på en evigehet! men det gick helt ok!:) Snart dags för lite klassiskt åkning.

hej så länge


Första stoppet!

Resan gick bra och nu är vi framme i Boden, första stpppet på denna resa. Bor på fina logementen,nya sängar.. inte dom här stålsängarna som det brukar vara, så nu ska vi sova som prinssesor.:)
I helgen kommer det vara Intersportcup i längd här i Boden. så vi kommer trängas med några längdåkare, men det ska väl gå bra det med.. På söndag ska vi dra till Piteå å träna med kapten Öberg.

Nu lär jag fortsätta packa upp min väska, sen blir det nog en tidigkväll.. laddar för stakning 15% imorgon förmiddag.

Ha en trevlig kväll!


Boden nästa.....

japp..då har man påbörjat den långa resan hem till Torsby. Men först ska vi fara 60 mil uppåt i landet, så första stoppet blir i Boden. Där kommer det bli träningsläger med laget som avslutas med tävling. Säsongens första sverigecup kommer gå av stapel den 19-20, ska bli riktigt roligt, e grymt tävlingssugen... sen efter det får man fara hem över för lite julfirande, ska bli skönt! 

Resan har gått bra hittills, har just passerat Arvidsjaur. stannade i Storuman för lite lunch. Men vi har en bit kvar innan vi är framme i Boden där Kapten Öberg väntar på oss. Annars är det ovanligt tyst i bussen, bara cd-spelaren som matar ut julmusik..

Kim virkar som bara den..:) Hon ska få lära mig virka när vi kommer fram.
Nu håller mitt batteri på å ta slut, så det är bäst att stänga ner!

Vi fortsätter vårt äventyr mot Boden!

Hej på er!


Kaffe e gött!!

Jaa... har nu blivit en riktig kaffe tant! Men de är ju så gott och en chockladbit till, de grejer det!:)
Har träningsvärk som heter duga.. jisses amalia, 8*3min dragstyrka är ingen lek vill jag lova! har ont precis överallt, men så ska det vara. Intervallerna imorse gick ändå helt ok att köra, å skyttet gick bra det med!

I eftermiddag väntar ett klassiskt återhämtningspass 1,45h... nu blir det klistervallning! ska banne mig ha fäste idag!:)

Hej! 

Världscupsdebut och mycket annat!

Hej alla glada!!
 Nu är hon tillbaka igen,får vi se hur länge det går den här gången. Usch,vad jag är dålig, funderar ibland på om jag är bra på nåt, kallar inte ens av att hålla bloggen i liv!!  förstår att det inte är många som läser min blogg iaf! men nu så... Vi kan väl göra et nytt försök:)

Det har hänt mycket sen sist jag skrev. om jag ska rabbla upp allt så kommer det bli en hel bok! Så det ska jag inte göra.. Men som sagt, det har hänt väldigt mycket den senaste tiden.
Kan väl börja med att jag har nu blivit sambo med Elin Mattsson:) Har snart bott hos henne i 2 veckor. Hennes bäddsoffa är verkligen superskön, så jag trivs som fisken i vattnet. Beundrar henne som står ut med mig å alla min väskor så länge.. vilken vän! Hon e verkligen superbra! Hon är även duktig på att sticka och lagar god mat och bakade igår en OTROLIGT god saffranskaka... jag brukar så för disken, men jag tycker ju det är roligt att diska.:)

Har även gjort min första världscups start. Oj vad det var roligt,var nog det roligaste jag vart med om. Var grymt nervös före distans men det släppte när jag väl fick starta och börja köra! Fast det var såå jäkla jobbigt så åkte jag å njöt bara, tänk att min dröm uppfylldes! Vilken upplevelse... slutade 61:a på distansen, helt ok! 18 träff det var mitt mål å så blev det. Åkningen var sådär, skidåkningen har inte riktigt stämt på sistone, men tror det sitter i huvudet, jag måste bara  släppa all press å bara dunka på! men distansen var helt ok för å vara första starten på en världscup, jag är NÖJD!:)
Sprinten var lite sämre, sköt 2-0...ståserien tar jag med mig. åkningen.. njaa, får inte ut det jag har i kroppen, men det lossnar snart. Men jag gjorde allt jag kunde för stunden, och det är bara å träna mer å hårdare! om några år ska jag oxå åka fort:) än ska jag inte ge upp...
Men iaf så var det roligt å jag bara längtar tills nästa gång man får en chans att åka i Världscupen.

Nu har vi börja hårdköra igen med träning. Skönt det:) På torsdag 07.45 drar vi till Boden på läger och sen avslutar vi lägret med säsongens första sverigecup i Boden. Blir roligt att tävla igen. sen tar jag jullov och drar hem till värmland för att fira jul. ska bli så skönt, har inte vart hemma i Torsby sen i juli!:)

IGår var vi även på lite julfirande. Hemma hos Malin och mathilda blev det julklappsbyte, lekar å en massa fika ocg glögg. Oj så roligt vi hade.
Jag fick 2 st stjärtklappar av Sanna, julklappsrimmet löd:  Sitt inte hemma å tråka
                                                                                    du och en vän kan ut å åka.
                                                                                   Uppför backen och ner,
                                                                                    tills inte benen inte bär dig mer.
                                                                                    God Jul och gott nytt år, det är en ........ du får!

TAck Sanna, en väldigt rolig julklapp, min första stjärtklapp någosin! :) Nu ska här bli åka av....

Årets julsång är: En stjerne skinner i natt,den går om och om igen! Så fin:)

STORT TACK till er alla som stötar mig. Alla sms, hälsningar på facebook å alla lyckönskningar och gratulationer. Ni är för underbara! TACK..

Näää... nu tycker jag att jag har babblat på ordentligt. Nu blir det träning igen. Styrketräning och löpning! Lär få träningsvärk, men de är ju bara gött det:)

Hej på er!


        RSS 2.0