Vips....

Att sitta still,koppla av ta det lugnt när det är vilodag är inte riktigt min grej....

Då händer detta:



Men nu är iallafall spisen av och jag väntar in Allsångskväll med Lotta och sen J Falk!

På jakt....

Det blev en bra och hård vecka på lägret, blev även ett trevligt avslut hos Bettan på fredagkväll!:)
Efter lägrets slut i fredags beslöt jag att fortsätta fartveckan,alltså 1 dag till med intervaller. Men en vilodag i lördags behövdes för att kunna kräma ur det sista på gårdagens 2 fartpass. Förmiddagen spenderade jag i slalombacken och eftermiddagen var det rullskidbanan som gällde.
Det här var första gången jag provade på en fartvecka och det gav mer smak. Jag tror att såna här veckor är riktigt bra så det här ska jag fortsätta med. Nu väntar en återhämtningsvecka så kroppen får ta igen sig.
Det var bara inte en massa träning igår utan även ett försök till lite bärplock.
I spöregn cyklade jag och Elin ut i skogen på jakt efter hjortron. Envisa som vi båda är så blev det en blöt och
långcykeltur men tyvärr inte så många hjortron. VI hittade iallafall lite blåbär som räckte till frukosten:)
Någon dag blir det ett nytt försök att hitta skogens guld:)


Träningsrace och Jämtländska delikatser

Ännu en tuff dag på jobbet. Idag har östersund bjudit på strålande sol och värme:)
Imorse körde vi ett träningsrace. Masstart 14km med 4 skjutningar. Jag är väldigt nöjd med mitt skytte 0001, missade sista skottet i sista stån. Men ben skakade ordentligt så ståskyttet blev jobbigt. Förbannad blev jag för bommen men jag är väldigt nöjd med mina 19träff. Men skulle ha varit skönt att få skjuta 4 noller. Och jag hade även blivit en glass rikare:) Jag slutade på en 3:e plats , Helena 1:a och A-M 2:a.
Eftermiddagen tillbringade vi i Vallsundsbacken. Stakintervaller uppför. Man är mör i hela kroppen men man klara mer än vad man tror.
Nu är det bara 1dag och 1 fartpass kvar på detta läger. Imorgon kör vi parstafett!

Igår kväll fick vi en riktigt matupplevelse. Vi hade vara aningar om vad som skulle ske, men det ingen av oss visste var att en 3-rätters middag hade dukats upp uppe på Vinterstudion. Där fick vi smaka och dricka av jätmländska delikateser. En upplevelse och otroligt  god mat.

/ :)

Hårda tag

4 intervallpass är gjorde och det värker i hela kroppen. Träningvärk från tårna till öronen. Men det är en sån där härlig go trötthet. Jag lär somna som en stock ikväll.
Imorgon blir det ett långt men lugntpass rullskidpass för att återhämta och vila kroppen lite inför dom kommande 2 tuffa dagarna. Blir härligt det:)

Grattis till min pojkvän som fyller år idag. Han firar sin fördelsedag vid poolen i Brasilien! :) Inte alls avundsjuk.
Men nu börjar jag längta efter honom..:)

Kvällsfikat ligger i magen och Måns har sjungit klart, nu väntar sängen!

Tjipp!



Hemma läger

Dagarna går fort och ännu en helg är över. Igår bjöd Ingela på födelsedagsmiddag och fika. Väldigt gott och trevligt,och det blev mycket tjejsnack framåt små timmarna:) Idag har det varit vilodag. Ett försök till sovmorgon tänkte jag men det är nästan omöjligt när det är vilodag och när man vet att man får sova ut. Vet inte när jag ska lyckas med att kunna ta en rejäl sovmorgon.
Storstädning har gjorts idag. Nu glänser badrummet och det luktar gott.

Nu väntar ett fartläger här hemma i Östersund med laget.
Det kommer bli en tuff vecka med många hårda pass. Det kommer göra ont i kroppen och hjärtat kommer få pumpa rejält. Jag hoppas benen och kroppen är med på noterna för det vill jag:)

God natt






Lite smått och gott.....

Det varma sköna sommarvädret som förra veckan och helgen bjöd på är som bortblåst. Redan igår kom kyliga vindar in och imorse var det kallt och blåsigt. Förhoppningsvis kommer sommaren tillbaka hit om någon dag men vad prognosen visar så verkar det som att kylan ska hålla i sig. Trist!
Min fina KArl stack imorse från ett kyligt Östersund till varmare breddgrader. I 2 veckor ska han utforska och kämpa i den Brasilianska terrängen. MilitäraVM i Orientering skall avgöras. Så nu håller jag alla tummar och tår jag har. LÄngtar redan tills han kommer hem igen och förhoppningvis kanske han kommer hem med en medlaj hängades runt halsen.:)

Min träning har inte riktigt gått så bra som jag velat och hoppats. Mina ben har varit rejält stumma och trötta coh även om huvudet har velat mycket mer så har benen sagt STOPP!  Några behandlingar har gjorts och lite justeringar i träningen har det blivit. Så nu hoppas jag att detta kommer gå snabbt över så jag snart får känna den här goa känslan att vara tipp topp.

Lite loppisfynd gjorde vi helgen. Hittade en fin gamla byrå för en väldigt billig peng som vi har börjat måla om.Den kommer bli fin när den är klar. Några bilder på den kommer ni att få se.

/Emelie


Allsång och sommarvärme!

Nu är det verkligen sommar. Värmen håller i sig och jag svettas. Tränar gör vi som bara den och vi är ett bra gäng som sporrar varann varje dag.
När träningen är ens jobb är det lätt att fokusera alldeles förmycket på att träna, äta, vila! Därför är det viktigt att hitta en balans och göra annat vissa dar.  Så igår kväll gick vi ner till stor torget och lyssnade på Kicki Danielsson som hade allsång. En riktigt skön och varm sommarkväll blev det. Eftersom ingen av oss riktigt gillar Kicki Danielsson så där väldigt mycket gick vi ner till Badhusparken och solade. Där hitta vi på ännu ett glatt gäng och vi slog oss ner på marité och umgicks. En väldigt trevligt kväll med goda vänner!

Idag är det vilodag från det fysiska. Men tidigt imorse blev det ett skyttepass. Och tyvärr gick mitt prescisionsskytte ganska dåligt så jag är nog tvungen bjuda på glass.

Här kommer lite blider från igårkväll:






:)

Träningstimmarna fortsätter. Haft några dar med en hel del timmar. Idag kördes det hård styrka med Jesper och sedan en springtur. På eftermiddagen drog vi ett gäng glada tjejer ut på ett långt stakpass. Det blev en fin tur på Frösön. Efter en sådan dag med styrka och stakning så är mina armar rätt möra.
Imorgon väntar löpintervaller och jag laddar upp med allsångskväll med Måns!

Östersund

Efter drygt 1 månad hemma Värmland är jag nu tillbaka till mitt eget lilla krypin här i Östersund. Min packning för 1 månads vistelse var enorm så min snälla rara mamma fick följa med mig, Elin och Karl upp till Jämtland ett par dagar. Snacka om fullproppad bil. Mamma hjälpte mig också att få en städad och fräsch lägenhet, TACK mor!

Det är skönt att vara tillbaka här i stan. Dagarna rullar på som vanligt och Karl kom hem hit igår efter 1 veckas jobb i skogen bland mygg, broms och björnar.


Hittade en bild på Borejoggs-pallen

Träningen hittils har varit rätt tuff med många intervallpass, men kroppen känns ändå helt okej. Ikväll blir det Bio, var inte igår direkt! :)



        RSS 2.0