Mounio

Ännu en träningsdag gjord här i Mounio. Tyvärr är vädret inte det bästa men vi kan träna och åka skidor iaf:)
Idag var jag virrigare än vanligt på förmiddagspasset. Sköt på fel bana,fyllde på med för lite skott osv. Men skyttet gick ganska bra ändå och nu börjar man vänja sig md dom långa skidorna.
Stakning och benskate imorse och på eftermiddagen blev det en fin löptur runt berget istället för klisterskidorna.
Imorgon ska jag försöka öka farten under skidorna. Kan ju bli spännande då hjärtat slagit lite extra dom här första skidpassen.


Lycka!

Första träningsdagen avklarad. Vilken Härlig känsla att vara på snö igen:) Kände mig som ett litet barn på julafton. Då förstår ni lyckan!
2 lugna pass har det blivit. Skate och skytte på förmiddagen och sen fick vi valla klister till eftermiddagen. Gick ju galant om jag får säga det själv.
Tyvärr finns det bara en slinga att åka på så det blir några varv där på en dag. Men vi skidskyttar behöver egentligen inte så långa spår eftersom vi ska skjuta. Så det funkar. Men vore härligt att få se lite vitt på backen och inte bara på spåret. Men det sägs att det ska bli kallt och att snön ska komma, så jag håller tummarna:)


Mot snön och mörkret!! :)

Väskan är så gott som färdigpackad och jag kan för en gång skull sitta i lugn och ro i min soffa. Titta på tv och dricka te och äta gott. Annars brukar jag springa runt som en yr höna och försöka få till en packning såhär sista dagen före avresa. Men inte denna gång,Jag började i tid och jag slapp den här sk stresspackningen. SKÖNT! :)

Nu är jag redo för 2 veckor med skidåkning! :)


Bra helg!

Gårdagen blev en härlig träningsdag. Strålande höstväder hade jag på löpturen. Kvällen avslutades med go middag hos Mattsson. En utsökt risotto bjöds det på!
När jag kom hem såg jag en film, Allt för min syster som tv4 sände. Riktigt bra film och tårarna sprutade. Har ni inte sett den, så se den! Men en näsduk är ett måste.

En fin träningsdag blev det även idag. Det kördes hårda intervaller på förmiddagen tillsammans med Mattsson. Vi pressade varandra hårt. Från vallen och upp till björnslingas topp och sen lite lugnare tempo ner till vallen. Syran kom och mina lungor fick jobba hårt. Det blev ett bra pass!
På eftermiddagen klassade vi runt Ås i ett lungt och fint tempo.

Nu är det inte många dagar kvar på barmarksäsongen. Sista klassiska passet blev det idag och imorgon sista skatepasset, sen är det styrka och löpning som gäller tills jag far till Mounio på onsdag. Förhoppningvis kommer vi kunna få åka på snö när vi kommer hem. Nu är jag redo för en vinter känner jag! :)


Östersund!

Hemma igen efter några härliga dagar uppe i Rislandet. Nu är jag fylld med energi och kärlek igen! :)

Igår besökte jag polisen och fixade ett nytt pass. Varför är det så svårt att skriva sin autograf i den lilla rutan? Det blir ju liksom aldrig bra, märkligt. Efter några försök insåg jag att det spelar ingen roll. Då gjorde jag ett sista försök och den fick det bli. Fast den belv inge bra! Jaja.....

Idag har det tränats 2 pass med Elin. Riktiga sprinters var vi i förmiddags och riktiga tyngdlyftare i eftermiddags:)
Imorgon ska jag vara en spänstig löpare.

Såhär på kvällskvisten slängde jag ihop en deg, det blev valnöttsbröd. Jag tror det blev bra:)

Nu sängen!


Hårdträning i norrland

Bygdsiljums slalombacke levererade. Lite lätt ångest innan start men den gick fort över och det var bara att borra ner huvudet och springa, sjukt trött och väldigt nöjd efteråt:)



På eftermiddagen blev det styrekträning i ladan hos hönsen och löpning på flottarstigen och kvällen avslutades med go-middag, efterätt och Landet Brunsås på tv.

Så här dagen efter blir man påmind om vad man gjorde igår, backträningen känns från tårna upp till navlen. Som tur är blir dagens 2 träningpass lågintensiva och långa. 1 pass är redan gjort och i eftermiddagen blir det löpning och kanske lite kartträning.

Imorgon bitti tar jag bussen hemöver. Karl ska leka militär torsdag-söndag i Umeå för att på söndag byta om till skinnjackan och läderbyxorna för en rockkonsert med Volbeat i Glasgow.

Rislandet

Efter en väldigt lång hemresa från Ruhpolding landade jag till slut hemma i soffan efter ca 16tim på lördagskvällen. Sista barmarkslägret blev kanon, trots några dagar med skitväder. Det blev ett läger med tuff och bra träning, dessutom har vi otroligt roligt tillsammans, det gör det hela mycket enklare. Träningstävlingen som vi körde kändes i alla mina kroppsdelar, men jag orkade hålla fokuset uppe på skjutvallen och lyckades skjuta 19 träff, endast 1 bom.  Jag är nöjd! Slutade 4:a.

Det är skönt att vara hemma igen men hemma stannade jag inte många timmar förens jag packade om snabbt och satte mig på bussen till Umeå och sen vidare till Rislandet för att träffa min Karl och hans famlij. Här trivs jag och här kan jag koppla av och njuta. Träna i fin natur, ladda batterierna och bara vara.
Det pågår även grisslakt här men det är inte något jag lägger mig i. ;)
Efter 2 dagars vila, och ganska mycket resande så kanske man skulle ha vilat helt 1 dag till och inte stressa igång med träning för tidigt. Men nu börjar jag lära känna min kropp mer och mer och vet lite hur de funkar.. Jag vill försöka hitta mitt egna koncept som passar mig, men det är inte något man gör över en natt. Så efter att ha diskuterat träningplaneringen med min tränare så kunde jag idag få starta upp och väcka kroppen med ett lugnt träningspass. Det blev en fin klasssiskt tur och jag kände mig utvilad.
Imorgon ska det köras mjölksyreintervaller, vilket gör fruktansvärt ont i kropp och själ. Men väldigt skönt när det är över. Karl ska eller rättare sagt måste med och plågas. Skönt att ha någon att plågas med! :) Tror vi kommer köra i Bygdsiljums slalombacke, blir en härlig dag att se framemot.

Nu är det bara 1 vecka kvar tills vi drar på snö uppe finska Mounio tillsammans med grabbarna. Det ska bli kul att komma på snö igen. :)

En dag kvar...

Bara en dag kvar av detta läger och på lördag morgon far vi hem till sverige igen. Dagarna går otroligt fort och det är inte många dagar kvar tills nästa läger då det blir på snö uppe i finska Mounio.
Förmiddagens träningsväder var inte alls så trevligt. Det regnade och blåste lite. Efter lunch och vila blev vädret bättre och vi slapp regent på eftermiddagen.

Imorgon kör vi race...

Nu blir det sänge!

Tokigheter!


Solen skiner i Ruhpolding!

Gårdagen var regning. Ett besök till Adidas outlet blev det och jag kom hem med ett par löparskor. Jag gillar skor! :)
På eftermiddagen blev vädret bättre och jag körde en lugn klassiskt tur.

Men idag kom värmen och solen tillbaka. Imorse kördes det korta intervaller med skytte på stadion. På Eftermiddagen sprang jag, Elin och A-k en fin tur bland kossor, lite bergsbestigning blev det och en fantastisk utsikt fick vi.

Vi njuter! :)

Mina nya fina skor!



Jag & A-K 

Vilket väder!

Som ni ser så har vi lite otur med vädret.



Tanken var att köra  stafett-race imorse men stadion var täckt av snö så rullskidorna byttes ut till löparskorna. Några av oss tog istället bussen till Sigesdorf för att åka klassiskt medans några valde att springa.





Min telefon/dator fria kväll igår gick bra och i morse fick jag tillbaka dem, vi kör hårt med att utdela straff  i detta lag. En del gillar det mer än andra. :)

Nu hoppas jag solen kommer fram så vi kan åka rullskidor i eftermiddag.

RUHPOLDING

Min önskan om ett bättre väder idag slog aldrig riktigt in. Regnet fortsatte och det blev bara värre och värre. Bara några få ynka plusgrader visade tempen på imorse. Regenet övergick till snöblandat regn. Redan efter 10 min var allt dyngsurt. Jag har aldrig i hela mitt liv frusit så mycket på ett pass som jag gjorde idag. Det var verkligen fruktansvärt. Tycker jag klara handskas med kyla ganska bra men idag gjorde det ont i kroppen och jag ville bara hem och duscha.
På Förmiddagspasset var det fokus på skyttet. Målet var att klara hålla sin träffprocent på 16 serie eller skjuta bättre. 90% är min träffprocnet så Jag fick alltså ha 8 bom på 80 skott. Började riktigt bra men dom sista 4 serierna gick åt skogen och jag förlorade. Straffet blev en fri data/telefonkväll. Jag var den enda som förlorade, så ikväll ska jag spela kort med mig själv eftersom alla andra sitter vid sina datorer.
Jag får ta revansch imorgon! :)

Nu är det dags för andra passet!


Ruhpolding!

Efter en lång resadag har jag äntligen framme. Rupolding bjuder på regn och bara några plusgrader. Trevligt att träffa dom andra igen. Imorgon ska det tränas och jag hoppas regnet ger sig.

Go natt!

Äntligen!

Sitter just nu på flygplatsen i Wien och väntar på att flyget ska ta mig till Salzburg. Äntligen är jag påväg till Ruhpolding för årets sista barmarksläger. som jag längtat! :)

Säsongens sista grillning?

Gårdagens varma väder fick ett trevligt avslut med lite grillat till middag, dock krävdes ficklampa för att hålla koll på tillagningen. Men nu har grillen fått flytta ner i förrådet och det lär dröja innan den kommer upp igen...

Lördag i Östersund

En härlig start på denna lördagsmorgon blev de. Löpintervaller med fröken Mattsson var det som stod på schemat. Lite lätt ångest hade jag vid frukostbordet men när vi väl startade gick det över och då var det bara att pressa sig. Och det gjorde vi! Det blev ett väldigt bra och hårt pass för hjärta, lungor och ben. Sjukt trötta, lite lätt illamående och otroligt nöjda var vi både två efteråt! :)
Nu på eftermiddagen blev det lite skytte och ett återhämtningspass.
Nu tar jag lördagkväll och ska äta en riktigt god middag med min Karl! :)
Som ni ser har bloggen ett nytt utseende, trevligt tycker jag!

        RSS 2.0