Fin vinterdag!

En kylig och vacker vinterdag här i Östersund idag.
Det blev ett härligt långpass på mina klassiska peltonen-skidorna. Ensam lugnt åkte jag och det var alldeles tyst i skogen. Då tänker man på allt möjligt. Ibland är det väldigt skönt att åka själv, filosofera och drömma sig bort lite.

Eftermiddagspasset ägnade jag på gymmet. Styrketester och brutala magövningar. Jag känner redan att träningsvärken är på väg!

Imorgon förmiddag ska jag förbättra min skidteknik sen på eftermiddagen blir det stakträning inför helgens utmaning. :)


SM-helg!

SM- veckan i Östersund är över. Idag fick vi se två spännande sprint finaler i längd. Jag och Bettan passade på att gå upp till skidstadion och kolla, kul att få se dom snabba sprintåkarna live!
Det blev nästan en heldag uppe vid stadion för så fort sprint finalerna var klara så var det dags för skid-orienterarnas jaktstart. Karl gjorde ett väldigt bra lopp och gick från 12:e till 8:e plats. Sixten och Jonathan klättrade också väldigt bra.

Gårdagens masstartstävling var en jobbig historia. Som på distansen fick jag slita från start till mål.
Anna-Maria visade fin form och tog kommandot direkt från start och åkte ifrån oss direkt. Ett försök till att hänga på gjorde jag med det gick inte. Hon är duktig den tjejen! :)
Jag började med 2 bom i första ligg och följde upp med 1 till i andra ligg gjorde att jag tappade rejält på täten. På ståskyttet chansade jag rejält för att överhuvudtaget ha chans till att komma ikapp. Jag närmade mig men tyvärr blev det 1 bom i sista stå och jag gick ut som 5:e tjej inför sista varvet. Jag var väldigt trött och orkade inte åka ikapp någon, så jag höll placering och blev 5:a.
Jag var/är väldigt besviken från gårdagen för att det stod väldigt mycket på spel. Men så är det ibland och jag har inte gett upp än utan kämpar vidare mot mina mål! :)




SM medalj!

Det blev ett SM-guld igår , efter en spännande duell mot min klubbkamrat Elin. Med några bommar i början kände jag att det skulle bli svårt med en medalj eftersom jag visste att många hade skjutit bra. Kroppen var heller inte så bra som jag hade hoppats. Jag stressade i min åkning, och ganska fort blev det trötta och stumma ben. Inför sista skyttet fick jag redan på att Elin hade bommat. Jag lyckades sätta alla fem skottet och helt plötsligt blev det väldigt spännande. Jag visste att Elin är stark i spåret och att det skulle bli kämpigt att hålla avståndet. jag fick lägga på en spurt och det blev 12,5sek mellan oss. Spännande duell blev det!

Efter målgång var det snabba ryck. Pris utdelning och kamrat middag på frösön.
Prisutdelar var Yvonne Ryding, inte varje dag man får pris av Sverige vackraste kvinna!

Snart är det dags för masstart. Först en löptur och sen börja ladda! Hoppas benen och huvudet är med idag. :)


Kom!

Kom till skidstadion och heja på oss skidskyttar , Kl 16 smäller det! :)


SM-start!

En lugn morgon med långfrukost och Nyhetsmorgon. Vi är eniga om att den nya partiledaren för socialdemokraterna Stefan Löfven är lik sångaren Christer Sjögren.

Dom friska vindarna håller i sig så det kommer bli en tuff distans. Snart blir det en löptur sen är det dags att ladda för tävling! :)


Kolhydrat uppladdning

Friska vindar gjorde att skyttet blev lite svajigt på dagens träning. Imorgon hoppas jag att väder förhållandena blir bättre än idag.
Distans imorgon, spännande roligt och jobbigt kommer det bli!

Husmans kosten fortsätter, idag serverades köttfärssås och spagetti.
Bra kolhydrat uppladdning inför distansen. Som avslutning blev det ett smakprov på chocklad tårtan. Bra betyg från gästerna fick jag.

Håll tummarna för mig imorgon!


Kyliga vindar!

När temperaturen äntligen stiger lite så kommer vindarna istället. Det gör att det blir precis lika kallt ut som igår när termometern visade -24 grader.
Håller vindarna i sig tills imorgon kommer det bli ett intressant skytte på distansen.
I förmiddags blev det en löptur tillsammans med Bettan. Vår träningstid idag startar kl 13-16. Jag kommer att köra en upptakt för att väcka kroppen.

Nu blir det lunch på gamla teatern!


Ett mästerverk!


Wordfeud

Passade utmärkt med en träningsfri dag idag då termometern visade -24 grader imorse. Skönt att få stanna inne en sådan kall morgon. Läsa morgontidningen och dricka en extra kopp kaffe till frukosten:)

Inför helgens SM- tävlingar krävs det lite extra energi, både för oss skidskyttar och för skidorienterarna. Så därför passade jag på att baka en nyttigt choklad kaka/tårta. Jag tror den kan gå hem hos gästerna!

Kylan håller oss inne och då är det tur att man har wordfeud som håller en sysselsatt.


Kallt

Usch. Idag var det rekordkallt för i år, -15. Det kanske inte är så jättekallt i vanliga fall, men den här vintern har ju varit mild hittills.



Nu är det inte många dagar kvar tills det är tävlingsdags, så därför har jag trappat ner lite på träningen. Idag kördes ett kort halvhårt skidpass med skytte. Trots ett kärft före så tyckte jag ändå att det kändes bra.
På eftermiddagen blev det en löptur i kylan med Karl. Det gör att man får tänja lite på skidsteget när man springer med en orienterare.

Temat husmanskost fortsätter hemma hos oss, idag står Rotmos och fläsklägg på menyn. En av fröken Larssons absoluta favoriter.

Semmelpremiär

Eftermiddags passet blev ett lugnt pass i segt skidföre. Skyttet fungerade bra och tillsammans med Kim stressade vi varandra bra på vallen. Måndagens middagen blev en svensk klassiker, sill potatis gräddfil och ägg.
Att något så enkelt kan vara så gott! Årets första semla fick avsluta denna måndagskväll!
Imorgon blir det träning och sen öppnar vi pensionat Larsson/Walheim för några SM-deltagare!




Måndag

Pga full aktivitet på stadion med pistmaskiner och funktionärer som jobbar inför SM- veckan så kördes första passet på gymmet tillsammans med Kim. När jag kom hem från gymmet möttes jag av en ljuvlig semel-doft i dörren. Mannen i huset vilar från träning och då passade han på att baka mer surdegsbröd och semlor.
På eftermiddagen öppnar skjutvallen och då blir det träning.


Det ständiga snöfallet

Idag vaknade jag till en väldigt vanlig syn de senaste dagarna, snöfall. Det tycker jag är bra, för då vet man att det går tungt i spåret. Det var inga lätta intervaller som kördes i morse, men väldigt bra blev det!



Snöandet tilltog under dagen och fortsatte även när jag gav mig ut på min klassiska tur på eftermiddagen. Det är full rulle på stadion nu inför SM-veckan och på fredag är det dags för distans!

Vilodag!

En lugn vilodag har det varit, förutom att pulsen höjdens några slag när herrarnas masstart avgjordes i Antholtz. En spännande tävling blev det och Lindström gjorde på nytt en strålande insats.
En promenad och lägenhets städning är det enda fysiska jag åstadkommit idag.
Imorgon kör jag på igen! :)


Fredagsmys

Härlig träningsdag med tuffa intervaller tillsammans med min draghund Karl. Det blev ett bra pass trots en sliten kropp men det ska inte gå lätt alla gånger. Skyttet och ett försök till att kapa några sekunder på vallen fungerade enligt planen. Efter Fredrik Lindströms lopp idag i Antholz, så blev mitt andra pass så mycket lättare. Jag sprang till gymmet med lätta steg och trots en sliten kropp lyckades jag genomföra ett bra styrkepass. Fredagskvällen avslutades på bästa sätt, hemmagjord sushi med Karl:) imorgon tar jag en välförtjänt vilodag och den skall spenderas i soffan. Sitta framför tvn och heja på mina duktigt vänner i Antholz.


Långpass och blåbärssoppa

2,5 timmar klassiskt i fint vinterväder och lunch på det! Blir nog soffan i eftermiddag och titta på världscupen!

 


Östersund

Nu är jag hemma igen efter några veckors tävlande, Borta bra men hemma bäst! :) Från att ha andats äcklig Italiensk mat-os en vecka så fick vi avsluta på bästa sätt. Att få andas frisk alp-luft,uppleva alperna och njuta av härlig natur var toppen.Trots matförgiftning och en del små problem så har det varit roliga och fina veckor med ett härligt gäng som verkligen bjuder på sig själva! :) Jag fick med mig en 10:e plats hem i bagaget. Den insatsen är jag nöjd med. Resten var inte speciellt bra och det var jag väldigt besviken för, MEN jag tar med mig min 10:e plats och ett bra skytte från Frankrike. Att få tävla på höjd ger en mer erfarenhet och till nästa gång vet jag hur loppen ska läggas upp så trots lite sämre resultat så tar jag med mig en hel del från denna resa! Här i Östersund är vardagen som vanlig igen. Jag har en plan och tränar på en hel del nu när det inte är så många tävlingar framöver. Det känns bra och jag hoppas att det blir bra:) Snön vräker ner och nästa vecka är det dags för SM-veckan här i stan, det blir både Distans och Masstart för oss skidskyttar. Under hela veckan kommer det att vara tävlingar i olika sporter och jag ska försöka kolla på så många som möjligt!

En sån dag!

Många oroliga magar imorse och en hel del toabesök innan det var dags för stafett idag. Vår restaurang bjöd både på mat och matförgiftning och det drabbade inte bara det svenska laget. Grabbarna fick kasta in handduken men vi tjejer ville göra ett tappert försök att starta. Med några tabletter innan start blev det något bättre men under tävlingen var magen inte riktigt i balans! Jag fick även känna på väggen på andra varvet, Det kom fort! Men ett strålande väder bjuder Frankrike på iaf och nu fyller vi på med energi och laddar inför sprinten.

Bienvenue!

Bilresan till Frankrike gick bra trots sommardäck på bilarna. Här är det vackert en hel del snö strålande sol och höga berg, jag njuter:) Vi bor i en alpinby som ligger på 1350 m.ö.h, tävlingarna kommer att gå på 1800 m.ö.h. Snart ska vi åka upp för att träna, testa spåren och skjuta. Imorgon väntar stafett, spännande! :) Mina lungor och hjärta kommer få sig en rejäl omgång!

Tröttare än tröttast!

Idag var jag och min kropp tröttare än någonsin. Redan från start kände jag att handbromsen var i. Några försök till att öka farten fanns inte. Jag är oerhört besviken.
Imorgon far vi till höjden, Frankrike! Där väntar stafett,sprint och jaktstart.

Min klubbkamrat Elin gjorde på nytt en strålande insats i spåret och på skjutvallen och slutade 5:à. Grattis:)


Bom bom bom

Alldeles för många bom blev det idag, 6 bom varav 5 bom i liggande skytte och 1bom i stå. Det var länge sen jag sköt så dåligt. Vindarna vände hit och dit,men skotten skulle ha suttit mitt i prick ändå! Jag gjorde ändå mitt bästa för dagen. Imorgon är det sprint och jag då ska jag ha revansch!


Äntligen!

Bloggen tog ett rejält jullov men nu är jag tillbaka i vardagen igen.
Hade en fin och härlig jul hemma i Torsby trots gröna gräsmattor. Blev mycket julmat i alla former och tomten kom med fina julklappar. Trots att snön lyste med sin frånvaro så fick jag till bra träning ändå. Några skidpass kördes uppe på Matilla och kombinationspassen kördes i tunneln. Jag hann även med en skidtur uppe på Långberget.

Julveckan hemma gick fort och i mellandagarna kördes det tävlingar i Lima. Nyår spenderades hemma i ÖStersund med goda vänner:)

Just nu befinner jag mig i Italien Forni Avoltri för IBU-cup tävlingar. På Måndag far vi vidare till FRankrike, Haute Marianne för att fortsätta IBU-cup touren.
Imorgon smäller det alltså,första tävlingen här i Italien. En distans 15km skall köras och jag är laddad,glad och lite små nervös men roligt ska det bli!

Håll tummar och tår!
Hejja hejja:)

        RSS 2.0