Lördag!

Jaa..så har även lördag gått! Middagsgäster har också gått hem. Ikväll var det jag som stod för lördagsmiddagen, jag bjöd på Flygande Jakob. blev riktigt gott det med. Hade aldrig gjort det förut emn de var inte speciellt svårt, och gott blev det!.. .. Vi följde även Melodifestivalen, men  men..vad säger man! jaa...dom som jag tyckte var bra kom inte med! Melodifestivalen går bara utför... men de verkar ju som att det är ett riktigt bra startfält i andra chansen..... vi får väl se hur det går..

Dagens träning: Race MAsstart 12.5 km körde vi tjejer, Elin Agnes,sanna och jag.. gick hyfsat, men sköt 1411,inge vidare! men solen sken så det gjorde inget..fanns inget å deppa för! Härligt var det iaf i spåret, hoppas det blir lika fint imorgonbitti när jag ska ut å köra klassiskt!
Hann även med en liten stadstur idag med Bettan, blev inget...bara kollade! men får nog gå ner å köpen en top som jag såg på måndag!.... för på måndag blir det vila för mig!

Imorgon bitti blir det till å slå på tv 07.30... Vasaloppstarten. ett MÅSTE! Tycker de är såå mysigt att sitta framför tv:n å titta! men sen så blir det en träningspass mellan,så jag hinner hem till målgången:)

Har även namnsdag idag: Maria! Grattis till er alla som heter MAria!

nej..nu väntar sängen.... Natti natii!
puss å kram å nyp i stjärten!

Fredag igen!!

Veckorna går såå fort, fattar inte vart dom tar vägen. snart har hela säsongen gått, och det känns som att den precis börjat...de är bara å ge järnet nu sista tävlingar.

Väckarklockan ringde som vanligt 07.20, gick upp och fixade min vanliga frukost, rejält med havregrynsgröt med äpple, men idag körde jag även med honung,gott var det!:)
De stod 15-10% på programmet, 1.30h. Körde med Bettan idag, var riktigt roligt och det gick bra! Hon är grymt stark på 3:ans växel, så jag fick bita i,..men de är bra! man måste träna med dom som är bättre än en själv! skytte gick riktigt bra det också. Tog även rekord till stadion imorse..hehe lovar gott, gick på 11 min den här morgonen:)
 Eftermiddagspasset består av en lugn klassiskt tur, återhätmningspass!

Men nu blir det längdskidor på tv, fast Södergren är sjuk:(..men jag litar på Fredriksson, han har gjort detta så många gånger så jag tror han fixar det, vi får hopppas. å så tror jag Hellner kommer spurta ner Northug...:)

Ska även ringa CSN..ååå bara krångel med det! tar tid också att ringa!!

Föresten...villa passa på å gratta brorsan, han körde skatevasan idag 30 km...han körde riktigt bra! åkte på 1,19.39h..grymt bra. han blev 14:de man...GRATTIS!

ha´d

Idag är det en sån där dag...."jag vet ingenting dag"!

Konstig det låter, men kom på det när jag tränade imorse! just då visste jag inte ett dugg om någonting, fast jag kan ju inte precis säga att jag vet mer nu heller! det har inte precis klarnat..... men snart så!:)

Träningen flöt på bra, kände mig stark när jag körde komplex styrkan, man brukar känna om man är pigg eller trött när man kör de men det gick lätt idag!  och mjölksyran i benen har försvunnit,tror jag!
Bettan var med mig på gymmet och körde och sen sprang vi en sväng och kollade på hus. Det är så roligt å kolla på hus tycker jag.:)

Hmm..undrar vad mina grannar håller på med, dom måste vara döva. tv:n måste vara på högsta volym! Jag kan stänga av min tv och lyssna på deras....det kan aldrig vara bra för deras öron! nå ja..... bara dom sänker när jag ska sova!

Imorgon dock vet jag inte vad det blir för träning...men ska köra hårt iaf! planen är att fortsätta köra på nu i helgen,för att sen trappa ner på träning till veckan, och finslipa formen tills Italien, då vi åker 8 mars.:)

Nu ska jag titta på "Vad blir det för mat" på tv4plus...

Sov gott!
/Semlan


Charlotte Kalla!

Charlotte Kalla vilken tjej...helt fantasisk. Att se henne ösa på på det där sättet, OTROLIGT! Det såg lite mörkt ut efter några kilometer, men sen kom hon som ett skott och hon bara tog in på Claudia Nystad, och helt plötsligt så hade hon vittring på norge också, och då var det ju bara ösa! JAA,,, herregud vilken stafett, Charlotte Kalla, vilken längdskidåkare! Beundrar henne.... tänk om man hade en sådan motor själv!! men det är väl bara att  träna hårdare. Att träna och komma över tröskel.. och inte vara rädd för smärtan.! utan det måste få göra ont! Det tror jag på.....
Och det här Gössner, my god! Nu förstår jag att hon vann JVM på 8 bom. jaa vad ska man säga. Hur har hon gjort för att bli så bra när man är så ung som hon är, född 90!? Tycker jag har tränat och tränat i flera år, men inte åker man så fort inte! Det ser såå lätt ut när dom åker, Kalla, Gössner! jaa..tänk om man kunde åka så fort!! Fröken Larsson har mycket att jobba med! men har man bara motivation, envisheten, viljan att bara träna hårdare och hårdare så är det möjligt!

lunchen bestod idag av pastagratäng, lika gott idag som igår! om inte godare! Var riktigt hungrig efter förmiddagspasset idag. Träningen i förmiddags gick bra, kände att jag hade lite kvar  i benen av mjölksyrepasset i tisdags, inte riktigrt bra! men körde lugnt klassiskt iaf, så jag hoppas det ska gå över till imorgon. Åkte med Bettan idag, hon körde lugnt skate, vi hade en del å prata om, hade inte sett henne på bra länge, så tiden gick riktigt fort idag..vippst..så hade jag åkte 2,20h.
Skytte fungerade bra. särskilt stående!, känner mig trygg när jag ska komma in på stående. blev inte ett missat skott i stående idag:)
Liggande däremot får jag försöka hitta känslan, jag träffar men jag känner mig inte riktigt trygg. Det lär jag jobba på fram till Italien. har även ökat skjuthastigheten så de är positifvt!

Nu drar även EM i Ufa igång, får hålla tummarna för våra norska grannar! Blir nog några medlajer till dom tror och hoppas jag!, Lycka till!
Tråkigt att inte själv vara där å tävla! men men jag har glömt det nu och fokusera på Italien istället! som sagt jag har vart med om värre saker,. förhoppningsvis får man flera chanser!

Snart blir gymmet, lite lätt styrkaträning och löpning blir det! Bettsy skulle bli med..roligt med sällskap!:)
Hinner vila lite nu före, att se stafett tog hårt på en, satt inte direkt still  men de var det värt!:)

/Semlan!

Pastagratäng...

Jappp...pastagratäng blev det till middag och jag måste säga att jag lyckades riktigt bra..  inte alls svårt. Hittade receptet på Tastline. gick fprt och de var enkelt och riktigt gott. Man hittar mycket gott där. Att baka och laga mat älskar jag! men att laga åt sig själv, men ibland brukar jag lyxa till det, annars blir det alltid det enklaste.. man har varken tid eller lust efter träningspassen..så då blir det inget avancerat!  men idag hade jag ju vila så då passade jag på...blev matlådor också,de är bra! Då har jag ett par dar...så slipper jag laga mat!

Annars har det inte hänt så mycket sen sist. var och handlade och gjorde samma misstag än en gång. handlade alldeles fööörmycket, blev såå tungt å bära, plus att kassen gick sönder men som tur va så var det inte alls långt hem. men tungt var det för armarna...  det är jobbigt å storhandla när man inte har nån bil!..men men det får gå det med! Lite extra styrketyräning skadar inte.
Kunde ju tatt cykel men det kom jag på när jag redan var på Coop...

Ingen har väl missat förlovningen mellan kronprinsessan och daniel.. det var väl tur att dom fick varandra till slut! men att göra en sån stor grej av det hela, herregud! tycker det räcker nu... hela expressen bestod enbart av förlovningen. jaja..så är det att vara Kronprinsessa.. men tror de får ett väldigt fint liv tillsammans.

Nu är det unga mödrar på tv:n, danskserie som jag brukar kolla på!
imorgon blir de träning..gött! men har vart skönt å vila idag!

Undrar hur de gått för Agnes med semlorna???:) om hon har några kvar! det tror jag inte.....


Onsdag 25 feb, vilodag!

God förmiddag!
Vaknade som vanligt tidigt idag fast jag har vilodag, lite huvudvärk måste jag säga att jag har, så det var väl tur att jag har vilodag idag...Har såå svårt att sova på morgonen, så jag var uppe med tuppen men de var väl tur det.. har lite grann och stå i idag, Började dagen med havregrynsgröt,,mmums...med äpple! det är grejjer ni,prova. plus kanel och socker,solrosfrön. ibland har jag även honung i gröten,de är också riktigt gott!
Har skickat filer till jonas, som är i tjeckien å hejjar på längdlandslaget! så han vet vad jag har för mig om dagarna....
Hade skrivit värst långa mailet till han, och när jag skulle bifoga filerna försvann alltihop...så jag fick skriva igen och när jag igen skulle prova skicka så försvann brevet IGEn..... ååå jag avskyr verkligen datorer... har problem med min stationära dator, de går inte att öppna pulsfilerna..åååå suck! men nu har jag min bärbara och än så länge funkar den! än så länge....

Har även börjat stor städa, dammtorkat och dammsugit... inte är det roligt att städa. jag är inte lika min mamma iaf när det gäller det. hon älskar att städa, jaa..  jag skojar inte! Hon tycker verkligen de är roligt och jag fattar inte hur hon kan tycka det. hon städar hela tiden när jag är hemma. förstår inte hur hon hinner med allt. plugg,matlagning, hjälpa ungar åå jaa städa! gå ut med guffe o.s.v...fattar inte hur hon hinner. Jag är såå imponerad av min mamma. stålmorsan kallar jag henne.. Jag frågade henne förra gången jag var hemma..
-Mamma, hur hinner du med allt, jag fattar inte?? Då skrattade hon...
då sa hon:
- Mää...jaa jag vet inte sa hon..de är väl inga problem, å så skrattade hon igen..inga problem!

Jag beundrar min mamma väldigt mycket! men hon är i sin tur lik sin mamma,.. Jag ska säga att jag har en krutmormor också, lika envis som min mamma. och hon gillar OCKSÅ att städa, finns ingen människa som har sååå rent som min mormor har i sin lägenhet. helt otroligt! det finns inte en dammtuss....jag lovar!
såå.. jag verkar inte fått den här städviljan som dom har.. men envisheten fick jag iaf!

Just nu pågår sprintstafett på tv:n.. ser ju riktigt bra ut, coh hoppas på medlajer idag! Jönsson var riktigt taggade så..jag tror på medaljer! spännande....
Har även kokat mig kaffe, och tagit en "brant´s skorpa" dom är riktigt goda, min farmor brukar köpa dom,,så jag var bara tvungen att köpa ett paket.. jag tyckte jag var värd det efter min storstädning, eller jag är inte riktigt klar än...men snart.
Alltså när jag börjar städa så blir jag aldrig klar, jag torkar å torkar... så jag är inte riktigt klar, men snart. Jag tar såna här micropauser:)

Måste även gå och handla, det är ganska tomt i mit kylskåp..igen! fattar inte, tror det bor nån råtta i mitt kylskåp, de är slut på mat hela tiden.. fattar inte vart det tar vägen.
Men ska gå ut och ta mig en promenad i det fina vädret, se om jag får bort huvudvärken. och handla mat.

Nu är det final för tjejerna! åååååå..... håll i!


Ursäkta mig!!

Jooo....vet att det heter ski-cross! när jag satt å bloggade så bara skrev jag nåt å precis när jag hade tryckt enter så såg jag att det hette ski-cross... Så förlåt mig ALLA!... man kan inte veta allt här i världen! fick ju en svensk seger iaf!

Semlor!!!

Mums...ikväll har jag vart hos Agnes och fått semlor. guuud vad goda dom var. vi gjorde gyrmt mycket mandel,assa som blev över men det käkade vi upp till slut med... Jaa, jag är inget fan av semlor direkt, men dom här var goda! Agnes är väldigt duktig på att baka,tro mig! hon kan minsann allting hon med!
Iaf så får dessa semlor 10 getingar av 10 möjliga! Och det finns många semlor kvar, men dom skulle Agnes föröska trycka ner imorgon, hon hade vilodag så det skulle nog kunna gå bra sa hon. Vi får se om hon lyckas! Det tror jag hon gör faktiskt...
Det var också Mästarnas mästare idag..de är såå bra tycker jag. Tråkigt att wassberg åkte ur, men ville samtidigt ha per elofsson kvar, jag hejar på elofsson, hoppas han vinner..... men tycker även wassberg skulle vart kvar.

Åå föresten..hittat min cykelnyckel också som vart borta ganska länge. Min cykel har stått hos Agnes snart i 3 månader, jag ramlade utanför folketshus en gång och kedjan gick av, men det visade sig att det bara att hoppat av.. men iaf jag hade så bråttom just dåå så jag hann inte dola med detta så då fick jag skjuts av Agnes och så ställde jag min cykel hos henne, och den har stått där i 3 månader, men nu är den äntligen hemma hos mig igen....

På eftermiddagen blev det ett klassisktpass också, ett lugnt sådant! Åkte med jenny och robbie(jennys hund). trevligt med sällskap.
Åå mina ben värker fortfarande, och de känns som kroppen är lite på högvarav.. men underbart känns det!
imorgon blir det vilodag..sa min pappa bestämt! då får man lyssna på det........ gillar inte å vila, det är jobbigt! men jag har ganska mycket å göra ändå, blir städningen, och en tur på stan! sååå jag hittar nog på nåt ska ni få se!
jag ska hålla er uppdaterade på vad som händer imorgon!

Nu väntar sängen!
Natti natti, puss å kram och nyp i stjärten!

Tis 24/2-09

OJoj..nu är jag riktigr trött efter förmiddagspasset! blev mjölksyra intervaller, å fy vad ont och jobbigt det var. men jag har  svårt att plåga mig riktigr rejält men jag gjorde verkligen så gott jag kunde, och trött blev jag, och det värker fortfarande i mina ben, men usch så härligt det är när man har gjort det. Och jag är faktistk riktigt nöjd med passet, gick ganska bra tyckte jag. Sebbe var mig dom första fyra, å åkte bakom å hejade, de var bra men sen övergav han mig, så då körde jag 6 st till! och man får känna att man lever iaf! men gött är det....

 Har precis käkat lunch. blev chilicon carne och fullkorns couscous, riktigt gott faktiskt! och så slog jag på tv:n och dom visade världscup i freestyle eller vad heter å det gick i Branäs, roligt å se lite från hemtrakten. en svenska vann iaf!
Nu blir det sprint på tv:n...spännande. Charlotte åkte riktigt bra...
så nu blir det soffan ett bra tag innan nästa pass. då blir lugn klassiskt åkning med jenny....

Vi ses!

Nu är det minnsan vinter iaf!!!

Jaa...då gör vi ett tappert försök igen då men den här bloggen! Men nu är jag verkligen sugen att börja blogga igen. Tänkte jag skulle kunna bli i klass med Blondinbella, men riktigt så ycket tid har jag inte.. eller joo! kan ju försöka skriva mellan varje träningspass..ojoj vad jag lovar nu! men lovar att göra ett tappert försök. ska även fixa till bloggen bättre så det blir roligare att läsa den. jag dock inte så haj än på detta men ska höra med fröken Mattsson, hon kan ALLT! Inte sant Elin?:) jag tycker då det iaf!!!

JAa... vad händer då i Vinterstaden Östersund?? Ja, jag kan börja med å säga att det är fruktansvärt mycket snö. jag tror jag aldrig sett då så mycket snö. nu tycker jag allt det borde räckte. kan nog åka fram till midsommar känns det som. Min det har börjat blivit lite varmare nu, bara några minusgrader ute nu... förra vecka var det -20 en dag när jag skulle träna. Men som sagt, det finns inget dårligt väder, bara dårliga kläder. Men jag gav mig ut i det iskalla vädret... massor av kläder på mig..värsta michelingubben kände jag mig som. körde mitt hårda pass, kom hem. tog en varm dusch, och käkade lunch. och på kvällen började jag ömsa skinn på hakan, det lossnad en stor bit skinn å aj vad ont det gjorde. hade fått en liten köldskada. belv värsta såret kan jag säga. det är fortfarande rött men nu har sårskorpan gått bort iaf.. jaja jag får väl skylla mig själv när jag går ut i -20 grader å kör Mjölksyreintervaller. Då får man ta sånt!:)

Träningen har flytit på väldigt bra, vissa dagar går lite sämre än andra och vissa dar går lite bättre. men så är det! har lärt mig att göra det bästa av situationen just då. håller på och försöker toppa mig nu till IBU-cupen i Italien.. jaa tro det eller ej, vi ska nämligen få fara dit och tävla. blev ju inge EM då men en IBU-cup bleb det då till slut. Lite plåster på såren. Men har fortfarande inte smällt detta med EM riktigt än och hade det vart som vanligt nu så hade vi dragit iväg nu den 25 feb till Ufa, och kört skiten ur allihop där! Jag skulle vart i mitt livs form då.... men men, satsar nu på IBU.cupen. som även kommer gå på hög höjd., Hög höjd är ingen direkt höjdare för min del, men tror det sitter mycket i huvudet. Jag får försöka intala mig själv, och bara köra ändå! :) ska bli så roligt å tävla iaf..var ett tag sen nu... älskar å tävla nu! Det är nåt som har kommit i år för mig, har haft väldigt problem med det förut, har gillat å träna men när det väl har kommit till tävling så har jag bara blivit livrädd och det funkar inte.. Man måste älska å tävla om man ska hålla på med den här sporten. Man behöver inte älska å träna varje dag men å tävla. Det är VIKTIGT!
 Så den 8 mars drar vi till Ridnaun, Italien.. wiii, Så jag säger bara det...passa er noga för då får ni se upp för fröken Larsson!

Imorgon blir det ännu ett hårt pass, blir mitt tredje nu på raken, har kört hårt nu de senaste dagarna för att sen ta det lite lugnt i slutet av veckan...
Nej nu blir det lite kvällsfika, skulle sett på tv:4, Familjen Annorlunda men de har vart problem fram tills nu. vilken otur! tycker det programmet är sååå bra! helt otroligt... 10 barn. tycket min mamma hade fullt upp med 5 barn men tänk er 10 barn..ojoj, men men.de klara ju sig galant!:)

Sov gott allihop!
Ses imorgon.... Go nat

        RSS 2.0