Hård dag!

Tufft och hårt idag. Såhär på kvällskvisten känner jag mig ganska mosig.
Snön som kom igår gjorde att dagens skidföre inte var alltför lätt. Hårda intervaller genomfördes på förmiddagen, det var jobbigt men det blev ett bra pass. En riktigt fin klassiskt tur fick jag och Elin på eftermiddagen. Ett sånt här härligt pass som man känner att man kan åka hur länge som helst. Vi åkte ett nytt spår som vi inte riktigt visst hur långt det var och som inte hade någon belysning. Vi tänkte att vi skulle hinna runt och komma på elljusspåret igen. Som tur var kom Carl-Johan ikapp oss och lyste upp det mörka spåret. Det var tur det, för spåret var längre än vi trodde och det blev ju bara mörkare och mörkare.
Efter middagen fick vi lyssna på en mycket intressant föreläsning om idrottspsykolog/mentalträning. Kanon bra!

Imorgon kommer vi köra stafett race. Stenhårt kommer det att bli men det är bara att borra ner huvudet och ge allt.


Mounio

Än har jag inte lagt upp några vackra bilder härifrån. Det kommer. Det fortsätter att snöa här och det har blivit lite varmare. Inte vet jag om jag kände det idag under passet. Mina fingrar har inte riktigt vant sig vid kylan den här kylan.

Väldigt skönt med en vilodag igår men redan under eftermiddagen kröp det i kroppen och jag längtade att få sticka ut på skidor igen.
Idag har vi tränat på som vanligt och imorgon gör vi likadant.
Igår fick vi besök av Juniorlandslaget och dom ska vara här en vecka.


Mounio

En kall men väldigt fin träningsdag här Mounio idag. Dock var jag lite tröttare i kroppen. Men imorgon ska jag verkligen vila och inte göra många knop. Tänkte mest ligga i sängen och kolla på filmer.
Imorgon anländer även juniorlaget hit.


Vackert

Ännu en träningsdag är över och nu sitter man i soffan,Trött och nöjd över att ha genomfört en bra träningsdag. Gårdagens snöande gjorde att vi gick fina spår även idag. Några grader varmare gjorde passet behagligare än gårdagen. Jag hoppas på lika bra väder imorgon. Ska även försöka lägga ut lite bilder så att ni får se hur fint vi har det.
Imorgon kör vi dubbla pass igen och på måndag får vi vila, det ska faktiskt bli lite skönt:)


Mera snö

Idag har det snöat som bara den.
Spåret har blivit lite längre och vi har fått sällskap av rysskorna.
Det är inte så många andra här än vi och dom ,så man behöver inte trängas på spåret.
Efter andra passet hann vi med lite bastuhäng före middagen. Man får bara inte missa att bada bastu när man är i Finland. Blir nog några flera besök i bastun på detta läger.

Ikväll har det även kollats på lite skidteknik från dagens skidpass. Fick med mig en hel del att tänka på inför morgondagen.


Mounio

Dags för ett blogginlägg,alldeles för länge sen. Befinner mig just nu i Mounio för säsongens sista läger tillsammans med A-laget och U-laget. Här är det sig likt, Mounio bjuder på kyla och jättefina spår. Vi kan inte annat än att njuta här uppe. 2 veckor ska vi tillbringa här och göra dom sista förberedelserna inför säsongen.


Hemma

På hemmaplan igen efter en härlig och mysig helg hos Karl i Linköping. Fina träningspass fick jag till,både utomhus och inomhus. Löpteknik och korta intervaller med snabba och duktiga löpare och orienterare.Även om passet inte tog så lång tid så blev jag trött och riktigt svett. Kan bara säga att man har mycket kvar att lära när det gäller att springa lätt och fint.
Helgen har varit toppen bra. Jag har slappat,strosat runt på stan, ätit en massa godsaker, vilat upp mig och umgåtts med en massa trevliga vänner.
Tack till OL 1 korridoren för en trevlig helg.

En ny vecka och tillbaka på valbergets rullskidbanan igen. Idag blev det en vurpa igen för fröken Larsson. Jag klarade mig ganska bra men några skrapade blev det på knä, armbåge och framsida lår.
Vädret här hemma är lika bra som i Ramsau men det är bara att bita ihop. Det är bara 1 månad kvar tills första tävlingen och redan om en vecka beger jag mig först till Östersund för tester och sedan därifrån vidare upp till Mounio för 2 veckors snöläger med hela laget.


Börjar lida mot sitt slut.

Magsjukan gick fort över och lägret börjar lida mot sitt slut. Trots magsjukan tycker jag att jag har tränat på bra ändå. Jag är nöjd med mina dagar här nere och åker gärna hit nästa år igen. Det är så inspirerande att få träna i sån här miljö.
Men det ska bli väldigt skönt att få komma hem igen också.

Nu ska jag bege mig ut på lägrets sista pass!:)


Magsjuka

Riktigt fina dagar uppe på glaciären har vi haft.Vädret har varit strålande. Inte mycket att klaga. Efter 3 dagar med träning var det dags för vilodag idag. Då passade jag på att få magsjuka natten till idag. Det var en hemskt natt. Så idag har det verkligen varit vilodag för
Min del. Jag mår bra nu och längtar till att få äta.


Ramsau

Pigg och kry blev jag till slut. Och i måndags var det dags att åka iväg på läger. Lägerlivet gillar jag. Träna,äta,vila och inget annat. Så Just nu befinner jag mig i Ramsau tillsammans med militära landslaget.
Här ska vi vara i 10 dagar. Skidåkning på glaciär och många fina pass uppför serpentinvägarna.
Tyvärr var det lite dimma på förmiddagen uppe på glaciären men imorgon sägs det att solen ska titta fram. Vi hoppas på det! :)


        RSS 2.0