Skogs EM!


Söndag

Nu är jag hemma från berget med en extrem träningvärk. Det har varit en mycket trevlig, givande och intensiv helg och jag har träffat massor av glada skidåkare som visar att ingenting är omöjligt. Att se folk åka trots trötta ben och armar, kämpaglöd kallar jag det! Från att aldrig ha stått på ett par skidor och sen efter 1 dag kunna åka flera kilometer med riktigt bra teknik. Hög höft kommer dom aldrig att glömma iaf:)

Det blev ett riktigt bra raketpass i förmiddags och på eftermiddagen lite lugn åkning med ett glimrande skytte:)
Imorgon vila, bra för både kropp och själ!

Stort grattis till Ingela som tog brons igår på JVM- sprinten i Nove Mesto, och Henke Forsberg som oxå gjorde ett grymt lopp och slutade 9:a! Min klubbkamrat Chardine Sloof fick även hon till ett strålande lopp idag, slutade 5:a på jaktstarten, Grattis allihop!
Och idag gjorde min pojkvän ett imponerande 4-mils lopp, jämna varvtider och en bra slutrunda! Stolt flickvän:)

Må gott!

Livet ä rätt tämle bra!

En fantastiskt bra dag i spåret! Strålande sol och röda kinder. Ett hårt intervallpass och glada skidåkare. Jag njuter även idag:)

Långberget

Just nu befinner jag mig på Långberget. Idag har det varit en helt fantastisk skid dag. Strålande sol och bara några minusgrader. Jag njuter av livet som skidåkare:) Det blev ett långpass runt Vasabanan tillsammans med Emilia.
Idag har även mina kunskaper inom klassiskt åkning satts på prov. Tur att det sitter något kvar i ryggmärgen, men det är svårt att lära ut när man inte åker så mycket klassiskt själv. Blir ju inte lika mycket klassiskt åkning nu som förr i tiá. Jag hoppas min elever har lärt sig något under dagen. Hög höft och tyngdöverföring kör jag stenhårt med;) och dom verkar ha fattat det!

Imorgon blir det hårdkörning för min del! Har lite smått ångest men när det väl är över så kommer jag vara nöjd coh det kommer kännas skönt efteråt!:)

Må gott!



Monsterträning

Efter 2 tuffa träningsdagar är jag nu riktigt trött i armar och ben. Men inte så konsitgt men den monsterträningen jag fick i måndags av Wolfgang. Kroppen är inte van att träna så mycket. När man tävlar och reser mycket så hinns det inte med att träna riktigt så hårt som man gör under sommar och höst, därför att det väldigt ovant för kroppen. Och inte nog med det så vaknade jag imorse av att det var -21 ute det hade jag inte riktigt räknat med, Jisses va kallt det var! Tunneln var ett alternativ men att köra 20% i 2,15h runt och runt i tunnlen och bara se betong lockade inte så värst. Hård som jag är klädde jag på mig och körde ute. Bestämde mig även för att skjuta men faktiskt så struntade jag i att skjuta in,utan började köra direkt för det var så förbaskat kallt. Tänkte att det vore ju kul att testa att inte skjuta in nån gång.
Jag sköt ju i igårkväll och det var exakt samma förhållande imorse som det var igårkväll. Kan bara meddela att det gick STRÅLANDE, ett av mina bästa skyttepass någonsin! Men jag rekomenderar att skjuta in:)


Efter en fika på Wiener hade jag energi till att genomföra ett stakpass i eftermiddags, men med riktigt trötta armar efter gårdagens raketpass så blev stakningen riktigt slitsamt, men jag tog mig framåt och efteråt kände jag mig  riktigt nöjd. Så nu kommer jag somna gott ikväll:)

Imorgon bär det av till Långberget. Jag Hoppas på fin väder i helgen.

Hej så länge!

Svensk Mästarinna!

I helgen blev det 2 medaljer av den ädlaste valören:) Kan ju inte bli så mycket bättre, skyttet fungerade riktigt bra. 0-0 på sprinten och 1-0-1-0 på Masstarten.  Skytteformen håller i sig men min sista stå i dagens masstart fick jag slita rejält.Trötta och darriga ben gjorde det svårt men jag satte alla fem och tur var det, för jag hade inte orkat åka nån straffrunda!  Fortfarande inte något riktigt flyt i skidåkningen, känner att jag får slita för varje meter men denna helg kände jag iaf att jag kom framåt i spåret.

Åkte tillbaka till Torsby igen. Meningen var att åka upp till Östersund, men det blev ändrade planer. SkidJobb i Långberget väntar till helgen, ska även träffa och hjälpa en av mina sponsorer. Det är tack vare dom jag kan hålla på med det jag gör, STORT TACK till er!

/Emelie

Tillbaka i Sverige och Torsby

Efter IBU-cup och världscup är jag nu sen några dagar tillbaka hemma hos familjen i Torsby. Kroppen känns fortfarande sliten, men med lite lättare träning hoppas jag att det ska börja släppa.

Till helgen blir det SM-tävlingar i Dala-järna och med flera av de bästa brudarna borta på världscup så tror jag på ädla medaljer!

/Emelie

En härlig fin svensk-dag!

Ruhpolding bjöd på ett strålande väder idag. Solen sken och det var plusgrader och en fin tävlingsdag blev det. Vi fick se en Björn som gjorde ett grymt sprutvarv och segrade, och ett härligt skytte från alla grabbar som sen blev fina placeringar i mål, Grattis!!
Samma sak gjorde brudarna, alla gjorde ett bra jobb på vallen och i spåret likaså. Fina placeringar till slut. Dom är suveräna, det är härligt å se!
Hade så gärna velat åka själv, men min placering igår räckte tyvärr inte:( Skyttet var ju felfritt och det bästa jag gjort, men kroppen är inte som den ska. Jag har nog aldrig varit så trött som jag var igår. Redan efter första varvet började syran sätta sig i benen och det blev bara värre och värre, efter ett tag blev även armarna stumma.

Jag kämpade och kämpade men inget hände, jag kom liksom ingenstans! jag tog mig i mål till slut men mitt spurtvarv kändes som ett helt vasalopp. Besviken igen, men jag hade inte ork att göra så mycket mer.
Så nu åker jag hemåt och försöker hitta formen:)

Men det har varit så otroligt roligt att vara med här nere och tävla. Allt folk som har heja runt hela banan. Trycket och stämmningen från läktaren och hela den här karusellen. Det är en upplevelse som jag tar med mig hem och målet är ju att få komma hit nästa år igen:)

Nu är väskan packad och imorgon reser jag hem till mor och far i Torsby, förhoppningvis kommer jag dit. Har ännu inte fått min resa men det brukar ju lösa sig till slut:)
Dom andra reser vidare till Antholz för att fortsätta kriga!

Ses!






:o(

Tuff dag i spåret. Tunga och stumma ben och armar. Vart i all världen har min skidåkning tagit vägen? Skytteformen verkar ju finnas!

Bita ihop och komma igen, så det kallas va?!

Återhämtning

Efter gårdagens Distanslopp var jag besviken. Besviken får man vara ett tag,men inte allt för länge. Jag brukar vara besviken ganska länge efteråt när jag har gjort dåliga lopp. Detta är något jag försöker träna bort, men det är inte så lätt alltid. Det blir ju absolut inge bättre av att gå och tycka att man är dålig. Det är bara att tugga vidare:)
Men besvikelsen gick snabbt över igårkväll, tack vare duktiga och glada lagkramrater. En kaffekopp och lite snack  hemma hos grabbarna gjorde också susen:)
Imorgon är den en ny dag, nya möjligheter!

Snart ska grabbarna starta och efter dom ska vi åka iväg och träna. Det blir klassiskt och lite skytte.
Min käre far har även kommit hit ner för att heja, känns bra:)

Det har iaf slutat regna här nere som tur är, men tyvärr har det tagit mycket på snön men det är fortfarande bra med snö på spåret.

Ciao!




BLÖT

Det blev en riktig blöt distanstävling idag. Jösses va det regna. Jag kunde vrida hur kläderna och min pjäxor var såå tunga när jag kom i mål så jag orkade knappt lyfta fötterna. Det ville sig inte riktigt för mig idag, tyvärr. Kände mig stum redan efter första varvet och sen blev det bara värre och värre, och jag blev bara blötare och blötare, och den hemska nerförsbacken blev bara isigare och isigare och på dom två sista varven var det nära ett fall, men jag stod på benen som tur va! Skyttet kändes sådär, fick inget riktigt flyt där eller. men det blev bara 3 bom men det är alldeles för mycket i det här sällskapet.

Men jag har redan glömt den här dagen så nu laddar jag om för lördagen. Då hoppas jag på en liten fartigare Emelie !:O) BLir spännande

Må gott!

Pirrar i magen!

Nu är det bara en dag kvar tills det är dags att dra på sig nummerlappen igen! Och det har börjat pirra riktigt ordentligt i magen.:) 
Idag körde vi en liten upptakt inför morgondagen. Skyttet fungerade riktigt bra idag så jag hoppas det går lika bra imorgon. Jag lyckades även stå på benen i den otäcka nedförsbacken idag, jag hoppas det ska gå bra även imorgon och det kommer det göra:) Spännande!

Håll tummar och tår!

En sån dag!

Har just kommit hem från min första världscupsinvigning. En liten annorlunda invigning må jag säga, första och sista gången jag gör något så galet. Precis innan vi skulle fara dit kom wolfgang på en idé om att jag skulle sjunga på invigningen! Först stenvägrade jag, aldrig i livet! Men Wolfgang hade redan bestämt sig att så skulle det bli och så blev det! Jag lyckades få med mig A-K som tur var, annars hade jag aldrig gjort det. Så vi klämde i från tårna och sjöng den svenska nationalsången med hela laget som kör inför en massa publik:) Visst var det lite roligt!

Annars har vi tränat, lagat god mat, fått massage, promenerat...  jaa en sån dag!

Imorgon blir det en liten upptakt och lite mer träning i den hemska, verkligen hemska nerförsbacken!




från ZADR till RUHPOLDING:)

Efter min 10:de plats i gårdagens sprinttävling i Nove Mesto fick jag ett mycket glädjande besked:) istället för att åka på IBU-cup i Altenberg nu till helgen blev det nu Världscup i Ruhpolding, vilket ska bli riktigt spännande:) JAg lyckades kvala in. Är jättenöjd med skyttet, 0-0 vilket inte kunde bli så mycket bättre. Skidåkningen var inte på topp, så trots trötta ben så gick det ju vägen ändå, tack vare bra skytte! Jag är nöjd med min 10:de plats:)

Så imorse drog vi iväg hela gänget från Tjeckien. Dom flesta till Altenberg och vi, (Jag, A-K och magnus) i en fullproppad bil till Ruhpolding. Verkligen fullproppad! Vi litade helt på vår GPS som vi hade i bilen, men den lurade ut oss på små vägar och tillslut insåg vi att vi var ganska vilse. Men A-K och Maggie lyckades styra upp allt och efter mycket om och men var vi på rätt väg och till slut kom vi fram till Ruhpolding:)

Känns väldigt bra att ha kommit fram hit. Brudarna från Oberhof var redan här när vi kom. Roligt att se dom igen:) Jenny fixade till veckans bästa middag, pasta och lax.. som jag längtat efter god mat! Nere i Tjeckien var maten ingen höjdare. Så det känns riktigt skönt att vara här och kaffe har jag oxå fått,så det kan ju inte bli så mycket bättre.:)


A-K insåg snabbt att det inte skulle gå att köra här, medans Magnus tvekade och var väldigt sugen på å prova!:)
Men vi vände om som tur va!


........

Plusgrader,regn och 4 bom i liggande är på tok för dåligt för min del. Bra fart första varvet sen gick det bara utför. Men inga frusna händer iaf. Imorgon en ny dag, hoppas det går bättre!


Tävlingsdags!

Härligt!.. Imorgon får jag äntligen dra på mig nummerlappen igen,som jag har längtat efter att få tävla. Var ett tag sen nu. 13.30.00 är första snart och jag går ut som nr: 44! Känns som ett bra nummer:). Imorgon är det Distans och 15km som ska avverkas. Tyvärr är det inte riktigt något vinterväder här nere. Lite Regn i luften och plusgrader. Det positiva med plusgrader är att man inte fryser om händer:)

Idag har det blivit skidtest och lugn åkning med skytte. Tyvärr spritter det inte riktigt i mina ben som jag hade hoppats på men imorgon hoppas jag på att dom vaknat till liv.

Brudarna gjorde en fantastisk stafett igår, så jäkla härligt å se, ska försöka göra samma sak imorgon:)

Håll tummarna:)

Tjing!

Nove Mesto

Efter en lååååång resa är jag nu framme i ett grått Nove Mesto. En resa som egentligen skulle ha tagit mig till Oberhof men efter ett samtal fick jag ändra kurs och styra mot ett annat mål.  Lite surt känns det men inget att göra åt. Ska göra mitt bästa för att försöka kvala in i helgen.

Så jag Började min resa igår morse 07.45 från Torsby i bil till Karlstad för att sedan ta tåget till stockholm och vidare till Arlanda för att mellanlanda där en natt. Uppstigning kl 04.20 imorse för att sedan 06.10 flyga till Prag via Köpenhamn. Efter några timmar i bil var vi framme 13.30! Väldigt trötta men iaf hela och rena:)

Idag har jag provkört spåren.  Vädret är inte det bästa, väldigt blåsigt men hoppas på att det blir bättre framåt helgen. Det är tredje gången jag är här och vi bor på samma hotell som vi brukar, tom i samma korridor. Men jag har en ny rumskompis denna gång, A-K Strömmen, Vi har det mysigt!:)

Imorgon ska det köras upptakt!

Tjing:)

...så byttes det tillbaka igen.

Det som gick att läsa i föregående inlägg stämmer tyvärr inte lägre.

I morse fick jag veta att i och med IBUs nya regler är jag ännu inte kvalificerad att åka världscup och måste därför åka IBU-cup i Nove Mesto iallafall.

Surt.



IBU-cupen byttes mot Världscup

I morse fick jag besked om att IBU-cupen i Nove Mesto till helgen istället blev Världscup i Oberhof. Pga sjukdom i laget fick jag ta en av platserna så i morgon styr jag mot Tyskland istället för Tjeckien!

Första träningen 2011!

Strålande sol. -3 grader. 2 timmar lugnt. Riktigt gött.







        RSS 2.0