Hej hopp!

Ännu en dag har gått, och jag kom på att säsongen snart är slut. Herregud vart tar tiden vägen,tycker det går alldelese för fort! Nu måste man börja fundera vad man ska göra nästa år.. ÅÅÅÅ jag vet inte vad jag ska göra.
men man måste söka innan den 1 mars så det blir snabba bud nu... men ska göra det jag verkligen känner för!
Och satsa på skidskyttet ska jag göra till 200%, det är jag helt klart med...för bäst, det ska jag bli nån gång!=)

Imorgon reser jag till Mora för att ladda inför Skatevasan,det ska bli himla roligt att åka den! Tar inte vasaloppet i år, det var väldigt jobbigt, men jag har många år på mig att åka vasaloppet!

Idag har jag tränat lite, löp en tur 1,20h och kört lite magstyrka bara, imorgon blir de lite skidåkning, testning av skidorn m.m....

Ha´d
Semlan

Hemma igen!

Jaa, då var man hemma igen efter en lång resdag, startade vår resa kl 8 igår morse och jag kom hem 00.30 i natt...puuhhhh,gick nämligen inte så många flyg hem från Köpenhamn, så vi fick sittat och vänta där på flygplatsen i 4,5 h, lite drygt men vi kunde inget göra åt den saken. Men vi fördrev tiden med lite shopping iallafall, men ingen av oss öppnade plånboken så värst mycket. Blev lite godis i tax-free, annars inget mer!

Hur jag ska sammanfatta min vecka där nere i Tjeckien...hmmm, skyttet mässigt helt godkänd, hade lite problem i mitt ståskytte alla tävlingar pga bendarr och kramp i vaderna. men lyckade få ner dom flesta prickarna iallafall. Det var nämligen en svår ingång till skyttet,man fick jobba hela tiden, och med motvind och blötföre så blir det jobbigt, det var svårt att veta hur fort man kunde gå in utan att dra på sig mjölksyra eller kramp, men det var svårt att inte få de!=) Överlag var det många athleter från alla länder som sköt dåligt,kanske berodde det på ingången??! vem vet.....
Ja iallafall så är det över nu, tråkigt tycker jag för det är verkligen roligt att tävla internmationellt! Men det kommer stor tävlingar nästa är=) å då är det bästa att dom passar sig riktigt noga!

skidåkningen som jag skrev tidigare stämmer inte så som det den har gjort förr om åren, men om jag ska hittat finna nåt postivft så tyckte jag ändå att det kände lite bättre än på JVM i Ruhpolding, så alltid finns nåt postivft att hittta, men som jag säger än en gång,jag kommer tillbaka nästa år!=)

Annars hade vi en jätte rolig vecka där nere i tjeckien, ett bra gäng och bra ledare! Så då blir det roligt!

Tungfört och +15C......


Japp..då var EM slut för den här gången! Fin fint väder hade vi idag, kunde inte haft det finare, men det var alldeles för vart för att tävla men iaf gjorde vi en helt ok stafett tycker jag, en 8:e plats. Ukraina vann före tyskorna och norge kom på en fin fin 3:e plats!! Själv fick jag använda 2 extra skott på stå och inga i ligg,så liggandet är jag nöjd med, men ståskyttet kunde ha gott bättre, men men bättre lycka nästa gång som man säger! Åkningen kändes väl ok, men kan fortfarande inte åka fort,men som sagt det kommer väl någon också!!

Sanna som körde första sträckan fick använda 2 reservskott på liggande och fullt i stående, Kanon Sanna!! Hon tyckte det gick helt ok för hennes del. Elin som körde första sträckan fick använda 1 reservskott i liggande och alla 3 reservskott i stående, fast elin lyckades inte ha ner prickarna så hon fick åka 2straffrundor, tyvärr!!! Elin är nöjd med allt förut sitt ståskytte,åkningen kändes bra sa hon!!
KIm som körde sista sträckan säger så här: Fy fan vad jobbigt det var!!!! Det tyckte vi alla.... =)
Kim fick använda 2 reservskott på första ligg och 1 på stå, och fullt hus blev det, och hon lyckades hålla polskan bakom sig, men vi var rätt lugna ändå för vi vet att Kim gör alltid en bra sista sträckan... Hon är väldigt grisegen=)
Men Kim är nöjd med sin sista sträcka......

Killarna hade en tung dag, för några gick det bättre och för andra gick det sämre! De slutatde på en 12:e plats!
Brinken var bra med i början, men han fick tyvärr använda sig av för många reservskott, han växlade över till sebbe som hade en tung dag på jobbet, sebbe fick nämligen 3 straffsrundor i sitt stå skytte, tyvärr... han sa att hela kroppen skakde, han var inte stressad, och det var inget menatl utan allt bara skakade.. men så kan det bli! Och vi alla vet att Sebbe är en ortoligt bra skytt, och han brukar inte skjuta så men det händer alla! Tobbe körde tredje sträckan, klagade lite grann på att han hade dåligt glid så men annars gick det helt ok tyckte han.... Så har vi Fogge som körde sista sträckan, körde det bra! tyckte själv att det gick helt ok....
Fogge som körde ett grymt första och sista varv igår på jaktstarten, han knäckte ryssen på första varvet med 7 sekunder, helt ouppvärmd, forsgren och tobbe som höll på att missa starten igår, de trodde nämligen att starten var 11.15 men de startade 11.00 så de fick lite bråttom men de gjorde bägge två en bra jaktstart så nästa gång forsgren så knäcker du ryssen på alla 5 varvena!!!=)

själv på jaktstarten åkte jag upp mig till en 14:de plats, helt ok för min del, 4 bom totalt blev det.  Det var ganska svåra förhållande så jag är jätte nöjd med att jag klarade mig med endast 4 bom totalt av 20 skott!!
Sanna halkande ner från en 9:e plats till en 20:e hade 8 bom, Kimmen halkade 2 placeringar ner och hade 8 bom, blev till slut 25:a!!
Elin åkte upp sig till en  fin fin 25:e plats, hade 8 bom......

Så nästa år tjejer, då TAR VI DOM! då ska dom få se på andra bullar!!!

Nu väntas mat!

Herkules korv och kycklingfilé!

Jaaa,det är det vi äter!! Rikard har köpt 5 kilo herkules korv, som han har stoppat i Kims stavfodral..Gissa om vi har övervikt!! Och en masssa kycklingfilé äter vi också,det är det enda vi får, både till lunch och till middag men det är ju gott, men det börjar bli lite tjatigt!!

Idag har det varit våran 2:a tävlingsdag,har ingen aning om vad jag blev idag men sköt 0-2, och hade sån bendarr på stå skyttet så jag fattar inte hur jag kunde träffa nån överhuvudtaget.. men skidåkningen är inte godkänd, klart underkänd!!! Men men det var som jag skrev härom dagen, kroppen funkar inte,det bara är såå....
Sanna gjorde ett kanon race, 9;a 0-1 i skyttet, kim och jag belv lite längre bak men imorgon är en ny dag, så då är det bara att ta nya tag! men föret är inte det bästa heller!!

För killarna gick det bra, Brinken blev 14:de, Sebbe 38:a, härligt jobbat grabbar!! För de yngre garbbarna gick det sämra, Fogge sköt 5bom i första ligg men sen blev de fullt hus, fogge slutatde på en 40:de plats och Tobbe som hade dåliga skidor och sköt 2-2 blev 39! Men men grabbar,det är bara att bita ihop och komma igen!=)

Nu ska häör bli massage!!

Ha´d
 

Jobbigt!!!.......

Nu har jag gjort min första tävling här i Nove Mesto, hmm..vad ska jag säga, är grymt missnöjd med placeringen, 20 med bara 1bom,det är dåligt! Skidåkningen känns inte alls bra, Kroppen är tung och tömd, hur mycket jag än tar i så går det inte fort, svårt att förklara men alla ni som är skidåkare vet hur det känns när huvudet vill men än kroppen orkar! Skyttet däremot fungerade bra, 19 träff, det är jag väldigt nöjd med, synd bara sista skottet på min första stå, men benen värkte, och kramp hade jag också, å då är det inte lätt att skjuta stå men jag orkade sätta dit dom, så de var skönt men som sagt med den där skidåkningen kommer man inte långt med, så det kvittar om man skjuter bra så måste man kunnna åka fort också, men jag får ta den här säsongen så gott det går,sen ska här satsa 200% till sommarn! Så till nästa säsongen ska ni få se mitt namn EMELIE LARSSON högt uppe i listorna, men både bra skyttet och mycket bra åkning.=)

Här finns, precis som hemma i torsby,ingen snö=( Vi åker på en konstsnö slinga som inte är så bred, och inte mycket snö, men men det går ju att åka, Banorna är bra men jobbigta, inga dirketa tuffa,branta backar som i Ruhpolding men backar finns så det räcker till!! Det blir extra jobbigt men den blöta och skitiga snön som finns här!!

NEj,nu ska vi iväg å handla lite mat!

Ciao


Nove Mesto here I come!!!

Nej nej nej..vaknade imorse,var lite hes... inte direkt ont i halsen och inte sjuk men jag var inte 100%, så det var bästa att låta bli att träna idag, det gäller att ladda nu och tänka på att träningen är gjord och nu är det bara att hålla sig frisk och låta kroppen och huvudet göra resten, och prestera så som jag gör på träningn och inte tänka på att det är tävling! Så d ska gå bra.........

Så för min del bli de skidskytte och längdåkning idag på tv och packning.... det är inte helt fel det heller!

Sponsorer och samarbetspartners

Är du intresserad av att hjälpa mig i min elit-satsning?

- Diamant sponsor

Brand Factory är nordens ledande leverantör av skylt- och dekorlösningar som erbjuder ett komplett sortiment av produkter och tjänster. Från och med 2011 är Brand Factory Nordic AB min främsta ekonomiska sponsor!

Stort tack till er!

- Silver sponsor

Långberget Sporthotell ligger mitt i ett riktigt vinterparadis i norra värmland. De arrangerar bland annat vasaloppsläger där jag hjälper till som ledare.Materialsponsorer- skidvalla & träningsutrustning

Ski-Go förser mig med valla som självklart är ett måste vid skidåkning. Jag använder även deras handskar, "Petter Northug", som finns i olika modeller för alla temperaturer.

-  Skidor

Jag åker från och med säsongen 2010/2011 på skidor från peltonen.

- Stavar

När man som skidskytt måste ta av sig stavarna inför varje skjutning är Leki's click-in/click-out system till stor hjälp och gör så att det momentet går så snabbt och smidigt som möjligt.


- Pjäxor & bindningar

På fötterna har jag alpinas pjäxor och rottefella-bindningar som ger mig ett pålitligt lättviktssystem för både träning och tävling.


- Ekonomisk sponsor

Jag är med i FRO-Värmland och har därför möjligheten att vara med i militärlandslaget. Vi tävlar för försvarsmakten i olika militära tävlingar, både nationellt och internationellt, och åker på träningsläger.Lunch-sponsorer


- Lunchbuffé i Östersund


- Lunchbuffé i Torsby


        RSS 2.0