Guldmedlaj och hemmavid!

Som jag sa så var vi revanschsugna och taggade som tusan inför patrulltävlingen. Vi skulle ge allt,sätta alla skott och hålla ett bra och jämnt tempo i hela vägen. Vi visste att om vi sköt bra så kunde det bli en bronspeng, vilket vi siktade på. Men vad blev det istället?! Jo den ädlaste valören, GULD:)
Efter 10km skid¨åkning skulle vi skjuta. Bettan, Jag och Kim sköt fullt och ingen behövde använda reservskott. Vi fick då veta av våra ledare att vi gick ut i klar ledningen, då var det bara att ge järnet sista 5km. I djupsnö hjälptes vi åt att hålla farten ända in i mål. När vi passerade mållinjen fick vi veta att Tyskland gick ut några sekunder efter oss på sista varvet. Det var så spännande innan vi visste vilken placering det skulle bli. I Vallaboden fick vi reda på att vi hade vunit med 6 sek före tyskland. Vi jublade och skålade med champagne som norskorna kom in med!:)
Tack vare bra coachning av våra härliga ledare och officiers gänget och Anna S som stod ute på spåret och gav vätska och tider så blev det GULD!
Det firades på kvällen med prisutdelning där nationalsången spelades och middag och STOR tårta. En mycket rolig tillställning.

Nu är jag hemmavid, planet landade på Ösd flygplats vid 11-tiden idag. Skönt att komma hem igen:) Det blev ett lugnt klassisktpass när jag kom hem:)

här kommer lite bilder

MilitäraVM

Idag klättrade vi ytterligare några höjdmeter upp, 1500-1600 möh kördes det sprintävling. Eller vi fick pulsas oss fram på en opistad banan i 30 dm djupsnö 7,5km. Var nog den längsta sprint jag någonsin kört. Det gick inge vidare idag heller,tyvärr. Formen jag VILL ska finnas där, finns INTE! Men istället för att gå å vara besviken är det bara att acceptera och gilla läget. Jag gjorde mitt bästa. 1-1 i skytte blev det och det är jag inte riktigt nöjd med. Frusna händer fram till första skyttet gjorde det svårt att skjuta och hitta nån rytmen. På stående var mattorna så hala, det var riktigt svårt att få till sin ståställningen, men så är det!
Imorgon är det patrull tävling som gäller, vi är enormt taggade och revanschsugna allihop!:) Elin patrullchef, Betnna första skytt, Jag andra skytt och Kim tredje skytt.
MilitärVM

Uppe på 1300m kördes det längdtävling 10km fristil idag. Min andra längdtävling denna säsong. Laddad till 1000 gav jag mig iväg men redan efter 500m kände jag att benen inte ville följa med:( Det var riktigt slitsamt men ändå kände jag mig pigg hela loppet men kroppen orkade inte trycka på, frustrerande! Besviken som attan men jag kunde inte göra mer idag än vad jag gjorde, bara att acceptera.  Imorgon är det Skidskyttesprint då hoppas jag på att det kommer kännas bättre:)

HA´d gott!

SARAJEVO

Da var vi framme i Sarajevo. Resan gick smidigt och all packning fick vi med oss, sa himla bra! Annu har vi inte sett sa mycket av detta land men det lilla man sett ar verkligen sa jag hade forestallt mig. Det var bara 15 ar sedan kriget gav sig,det syns verkligen. Imorgon ar det traning och skidtest som galler infor onsdagens forsta tavling. Langd 10km pa onsdag, torsdag skidskytte sprint och sen patrull fredag. en intensiv vecka med andra ord, men roligt ska det bli. Hoppas pa battre vader iaf:)

Ha det gott min vanner!

Dricker vatten!

Efter några hårda träningsdar var det skönt att vila idag, det tyckte iaf mina armar! Dom har haft det ganska tufft ett par dar så dom behövde vila:) Förmiddagen tillbringades som hejjare och coach upp vid ÖSK, där Sixten (Karls lillbror) körde USM i längd. Han kämpade tappert!:)

Karl satte sig på 63:an för att åka till Umeå och tävla. I helgen ska han köra SM i skid-O,medeldistans och stafett. Sen ska han till varmare breddgrader på träningläger. Så om ett par veckor får jag se honom igen, längtar redan:)

I helgen blir det träning och packning inför resan till Sarajevo. Kostym,basker,skjortan, rock och fin skorna får man inte glömma! Dessutom har vi fått förstärkning i laget, kommer bli riktigt roligt:)

Keoppwn känns helt ok och det går bra att träna men pulsen har ännu inte hittat rätt, behöver inte åka så fort för att hjärtat ska slå snabbt! Men hoppas efter helgen att den blivit till det normala. På onsdag drar det igång, äntligen får jag dra på mig nummerlappen igen, var ju ett tag sen.

Äntligen har vattnet blivit drickbart!:)

Trevlig fredagkväll på er!


Koselig!

Idag har det tränats ett långpass. Ätit en god lunch på teatern. Det har bakats matbröd och toscaka. Lagats en supergod fisksoppa och till efterrätt ätit co-co glass! En sån dag:)

Imorgon väntar hårdkörning, tur vi har laddat upp med 1 kilo co-co glass. I helgen är det USM i längd, så imorgon får vi gäster från Rislandet, mycket trevligt:)

Tillbaka!

Efter en antibiotikakur blev jag snabbt frisk och redan efter 3 dagar kunde jag börja träna igen, vilket kändes oherhört skönt. Så nu är jag igång med träningen, det är full fart! Och vardagen fungerar som vanligt igen, äta-träna-vila!:) 
Om drygt 1 vecka åker jag till Sarajevo på Militära VM. Det ser jag framemot:)

Karl är här, han lagar mat åt mig samtidigt som han äter upp mitt fika från frysen!Blåser motvind!

Förra helgen njöt jag av att vara skidåkare,denna helg njuter jag inte alls. Förkylningen ger sig inte. Trodde jag var frisk så jag började träna igår. Men natten blev orolig och imorse vaknade jag med en kliade hals, snuva,huvuvärk och en trött kropp. Trodde att det skulle gå över efter frukosten men inte då..
HAr fått ställa in resan till Bulgarien,vilket känns jätte tråkigt!

Svänger snabbt!

Jösses Amalia.. Idag gjort jag nog mitt livs långsammaste skidpass någonsin. Trots min snigelfart i spåret var det svårt för pulsen att ligga under 150. Till slut struntade jag i klockan och åkte bara på känsla. Men faktiskt så kändes det bättre i slutet av passet. Otroligt vad det kan svänga snabbt. För 1 vecka sen kände jag mig i bra form och jag hade bra fart under skidorna, Och pulsen gick upp och ner precis som den skulle.
Men idag kändes som jag hade legat på soffan i 2månader och käkat praliner. Hoppas att det kommer kännas bättre imorgon. Skönt att ha kommit igång igen, och skönt för min omgivning att fröken har fått börja träna:) Tyvärr är jag fortfarande lite tätt i näsan men det börjar bli bättre.
PÅ Måndag drar jag till Bulgarien:)krank!

Imorgon skulle jag egentligen rest iväg till Slovakien på IBU-cup tävling. Tyvärr blir det inte så:(
Igår morse vaknade jag med halsont,trodde det skulle gå över under dagen men det gav sig inte riktigt. Imorse kändes det lite bättre i halsen men då hade det satt sig i näsan istället. Det känns bättre redan nu så jag hoppas det går över fort så jag kan få börja träna igen. Men att åka till Slovakien imorgon och tävla denna helg blir det inget av. Känns skit tråkigt verkligen, var otroligt taggad och längtade efter att tävla igen. Men snart är jag 100% igen och förhoppningsvis kommer jag ansluta till dom andra i laget på måndag,då resan fortsätter till Bulgarien för IBU-cup tävlingar.

Har ändå fått en hel del gjort idag, inte bara legat i soffan och kollat tv. Men nu kom grannen Mats in med fika. Och halv åtta hos mig har börjat, dags att inta soffan igen:)


Ha´d gott!

        RSS 2.0