Säsongen är över.

Aslutade säsongen med att ta ett brons i patrulltävlingen på MilitäraVM. Det tillsammans med Maria G, Elin M och Mona B. Att försvara guldet visste vi skulle bli svårt då motståndet iår var riktigt tufft. Att ta en medlaj i detta startfält visste vi också att även det skulle bli svårt. MEN vi grejade det med god marginal (eller inte), med ynka 1,5sek  knep vi bronset före China.
Fina och stora bronsmedlajer fick vi med oss hem och avslutningscermonin var av hög klass. Tyvärr missade Maria priscermonin då hon och några till fastnade i bilkö. Men hon fick sin medlaj till slut.
Även mitt individuella lopp gick även helt ok. 1-0 i skytte och sutade på en 12:e plats, 1.05 min efter segrarinnan Marine Boilliet från Frankrike. Frankrike dominerade dessa mästerskap både på skidskytte och längdsidan men även i dom andra sporterna. Många medaljer fick dom med sig hem.
En mycket trevlig vecka med ett glatt gäng hade jag iallafall trots det dåliga vädret med endast en sol dag. Nästa år avgörs MVM i Finland. 
 
Patrullen blev min sista tävling för denna säsongen. Kroppen blev piggare efter SM och sista tävlingen som var patrullen kändes bra.Jag kände att jag ville tävla lite till. Men rent mentalt var det skönt att få känna att nu blir det lite semester ett tag. Det blir en stor påfrestning mentalt under tävlingsäsongen och det psykiska får jobba lika hårt som det fysiska. Så även om kroppen känns fräsch så känner jag att huvudet måste få vila.
 
Den mentala biten har varit ett stort problem för mig i många år. Det handlar inte om någon motivations brist, snarare tvärtom. Jag vill alldelse för mycket och då rinner bägaren över. Det är JAG som sätter dessa krav på mig ssjälv och ingen annan. Jag måste därför sänka kraven, pressen på mig och vara nöjd någon gång.
När jag vet att jag måste prestera så låser sig hela kroppen och min åkning blir inte alls bra. Detta är något jag jobbar med och till nästa säsong hoppas jag att det kommer en fullträff:)
 
Säsongen har varit en blandad kompott kan man säga. Sjukdom i början av säsongen som höll i ett tag,probelm med tunga och stumma lår fram till jul,en överansträngd handled och lite annat efter det. Missnöjd är jag och jag hade förväntat mig mycket mer av mig själv. Samtidigt har jag gjort en bättre säsong än på väldigt länge. 3st SM-medlajer,Fina placeringar på IBU-cuperna. Ett bra Europa Mästerskap, fast jag hade förväntat mig lite till men med dom förutsättningarna så var det ändå bra. Ett brons i patrull MVM och 7 starter i VC. Men det är väl just där, på VC det inte riktigt har stämt tyvärr.
Men till nästa säsong kan det bara bli bättre:) 
 
Skidsäsongen är slut och nu tar orienteringsäsongen över. Jag är med som support och hejar. Springer eller traskar runt lite i skogen när jag känner för det. Jag har nästan blivit lite besatt av orientering. För mig är avkopplande ,roligt och en väldigt bra träningsform. Men när jag orienterar så försvinner även den här enorma prestationsångesten. Hittar jag kontrollerna så är det ju bra ,men hittar jag inte rätt eller att jag stämplar fel så gör det inget. Det finns ingen som bryr sig om det. 
I eftermiddag drar vi till Göteborg. Imorgon gör jag tävlingsdebut i D21, nu hur det ska gå til. Om jag kommer hitta alla kontroller vet jag inte. Förmodligen är eller jag vet att jag är den sämsta orienteraren i hela startfältet men vad gör det. Lärde mig ta en kompass riktning och hålla kartan rätt för 2 år sedan. Så det är strunt samma om jag kommer sist, stämplar fel eller inte hittar alla. Det är ju bara orientering liksom. Det blir en utmaning imorgon och jag älskar utmaningar. 
Dom har lovat skallgång efter 3 tim:) 
 
Trevlig helg!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Simon

"Det är ju bara orientering liksom."

Tack och bock ;)

2013-04-10 @ 21:43:34
URL: http://sajmoen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
        RSS 2.0